Da,aveti si dreptul si argumentele...trebuie sa le precizati instantei!
In situatia despre care faceti vorbire,in cazul in care tatal minorului va solicita prin intermediul instantei,stabilirea unui progam de vizitare a minorului,dvs.urmeaza sa formulati o intampinare in care veti arata motivele invocate mai sus,si completul de judecata,in cazul nerealizarii unei intelegeri cu tatal,va stabili/dispune si in functie de aceasta
In situatia in care tatal va solicita stabilirea unui program de vizitare minor cu luarea in domiciliul sau, formulati in baza art.115-118 c.proc.civ. intampinare si aratati instantei motivele pentru care nu este in interesul minorului ca acesta sa fie luat in domiciliul sau.Aceste motive trebuie sa fie temeinice si dovedite cu probe, respectiv interogatoriul reclamantului, proba testimoniala( cu martori ) si inscrisuri.Dar pentru toate acestea aveti nevoie de asistenta juridica a unui avocat, pentru ca sunt putine cazurile in care instantele ingradesc tatal in a lua copilul in domiciuliul sau.Mai ales ca legea permite acestuia sa il ia si pentru perioade mai lungi cum ar fi concediul sau de odihna, vacantele minorului etc.
Buna dimineata!
Toti copiii ,la varsta de 2 ani, daca sunt dusi spre ex la cresa de copii,pentru faptul ca nu cunosc pe nimeni acolo ,plang foarte mult timp,nu se pot acomoda si nu accepta ideea de a fi luati din bratele mamei. Sunt copiii care plang chiar si timp de un an.
Altii sunt mai mari, la gradinita , la varsta de 3-4 ani care se comporta la fel ,atunci cand sunt lasati de mama in grija educatoarelor.
La fel va fi si efectul asupra baietelului dv care, necunoscandu'si tatal si luat din bratele dv va putea reactiona asemenea sau poate si mai rau, in cazul in care nu prea au fost barbati in jurul sau (unchi,bunici etc...) .
In cazul in care veti ajunge la un proces pentru program vizitare minor expuneti problema in felul acesta avocatuluisi acesta va v'a ajuta sa obtineti un program de vizitare doar in prezenta dv .
ATENTIE! ,nu sunteti obligata sa'l primiti pe tata in locuinta dv, faceti in asa fel incat sa'si vada copilul afara ,in prezenta altor martori.
In felul acesta il protejati pe micut si pe dv ;) (spuneati ca ,sub argumentul ca vrea sa'si vada copilul, venea si facea scandal)
Dupa cum si relatiile intre oameni sunt supuse schimbarii , si acest drept de vizita poate fi stabilit de catre instanta de judecata dupa alte criterii.
Competenta, in acest sens , e judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza paratul.
Succes.;)