avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare a minorului

Buna seara!
Am divortat anul trecut in luna iulie, minorul rezultat in urma casatoriei (care avea 10 luni la data respectiva)findu-mi incredintat. Tatal copilului nu a cerut dreptul de vizitare a minorului. Dorind ca baietelul meu sa pastreze totusi legatura cu tatal lui, ne-am intalnit de cateva ori pt ca ei doi sa petreaca ceva timp impreuna, insa tatal lui venea de fiecare data sa faca scandal nu sa vada copilul, asa ca am renuntat la aceste intalniri,iar de atunci tatal copilului nu a mai dat nici un semn de viata.In septembrie anul acesta baietelul va implini 2 ani si ma gandesc ca s-ar putea sa ceara dreptul de a lua copilul la el in weekenduri. As putea sa cer instantei, in acest caz, sa stabileasca un program timp de cateva luni in care tatal sa nu il ia acasa, ci sa il vada in prezenta mea si abia dupa cele cateva luni sa il poata lua acasa la el? Ma gandesc ca baietelul nici nu il va mai cunoaste, ar fi ca si cum l-as da unui strain, niciodata nu a dormit fara mine si niciodata in casa straina. Cred ca ar fi traumatizant pt el sa vina sa il ia asa.
Cel mai recent răspuns: nicoleta15 , utilizator 22:54, 8 Februarie 2010
Da,aveti si dreptul si argumentele...trebuie sa le precizati instantei!
In situatia despre care faceti vorbire,in cazul in care tatal minorului va solicita prin intermediul instantei,stabilirea unui progam de vizitare a minorului,dvs.urmeaza sa formulati o intampinare in care veti arata motivele invocate mai sus,si completul de judecata,in cazul nerealizarii unei intelegeri cu tatal,va stabili/dispune si in functie de aceasta
In situatia in care tatal va solicita stabilirea unui program de vizitare minor cu luarea in domiciliul sau, formulati in baza art.115-118 c.proc.civ. intampinare si aratati instantei motivele pentru care nu este in interesul minorului ca acesta sa fie luat in domiciliul sau.Aceste motive trebuie sa fie temeinice si dovedite cu probe, respectiv interogatoriul reclamantului, proba testimoniala( cu martori ) si inscrisuri.Dar pentru toate acestea aveti nevoie de asistenta juridica a unui avocat, pentru ca sunt putine cazurile in care instantele ingradesc tatal in a lua copilul in domiciuliul sau.Mai ales ca legea permite acestuia sa il ia si pentru perioade mai lungi cum ar fi concediul sau de odihna, vacantele minorului etc.
Buna dimineata!
Toti copiii ,la varsta de 2 ani, daca sunt dusi spre ex la cresa de copii,pentru faptul ca nu cunosc pe nimeni acolo ,plang foarte mult timp,nu se pot acomoda si nu accepta ideea de a fi luati din bratele mamei. Sunt copiii care plang chiar si timp de un an.
Altii sunt mai mari, la gradinita , la varsta de 3-4 ani care se comporta la fel ,atunci cand sunt lasati de mama in grija educatoarelor.
La fel va fi si efectul asupra baietelului dv care, necunoscandu'si tatal si luat din bratele dv va putea reactiona asemenea sau poate si mai rau, in cazul in care nu prea au fost barbati in jurul sau (unchi,bunici etc...) .
In cazul in care veti ajunge la un proces pentru program vizitare minor expuneti problema in felul acesta avocatuluisi acesta va v'a ajuta sa obtineti un program de vizitare doar in prezenta dv .
ATENTIE! ,nu sunteti obligata sa'l primiti pe tata in locuinta dv, faceti in asa fel incat sa'si vada copilul afara ,in prezenta altor martori.
In felul acesta il protejati pe micut si pe dv ;) (spuneati ca ,sub argumentul ca vrea sa'si vada copilul, venea si facea scandal)
Dupa cum si relatiile intre oameni sunt supuse schimbarii , si acest drept de vizita poate fi stabilit de catre instanta de judecata dupa alte criterii.
Competenta, in acest sens , e judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza paratul.


Succes.;)

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor mikare mikare Sunt divortata de ceva timp, iar minorul rezultat din casatorie mi-a fost incredintat mie in calitate de mama. Doresc sa stabilesc un program de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor mire9 mire9 In urma cu un an fostul meu sot a obtinut prin sentinta civila un program de vizitare al copilului nostru minor , program care -i da dreptul sa il ia in ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra copilului dupa divort? maria_mirela maria_mirela As vrea un sfat de la cineva specializat, va rog. Mama care a primit copilul in urma divortului poate impune tatalui, ca in programul de vizita, cand ia ... (vezi toată discuția)