avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Sunt proprietar al unui ap. și al unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Sunt proprietar al unui ap. și al unei cote parti ...

Bună ziua,
Sunt proprietar al unui ap. și al unei cote parti egale de 12.5% a spatiului comun perpetu, continuu și fortata a tuturor propr. dintr-un bloc de 8 ap., ce face parte dintr-un condominiu alcătuit din 2 blocuri cu loturi de teren distincte în schiță cadastrala.
Problema ivita este ca sunt câțiva proprietari de la blocul vecin, care au doar drept de trecere pietonala si nu de folosinta, folosesc spatiul nostru comun pentru a-si parca mașinile lor și a musafirilor și își permit sa dicteze absolut orice cu ce se întâmplă pe terenul nostru.
Am acționat în judecata AP care funcționează pentru ambele blocuri deși contractele de vanzare cumparare pentru cele 2 blocuri, difera în cota spatiului comun și a drepturilor ce le avem, în ședința de Adunare Generala și-au votat prin majoritate locuri de parcare pe terenul nostru, spațiul de joaca și spatiu pentru bicicleta, noi avand cota parte de 80mp iar ei doar 40mp.
Cat durează procesul, avem șanse de câștig, am solicitat Obligatia de a face, ne-au fost ignorate toate petițiile trimise prin avocat pentru tulburare de proprietate, înmânarea copiilor asociației conform cu originalul, AP nu comunica listele de facturi și nici nu afișează deciziile luate. 1 dintre membrii și presedinte sunt de la blocul vecin din condominiu, pe scurt prin asociatie și prin voturi s-au improprietarit din terenul nostru conform nevoilor lor, noi ne mai avand spatiu decât un loc de parcare, în rest toți și-au făcut interesele.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: A.D.A1986 , utilizator 21:37, 30 Iulie 2024
Exact, avocatul a suspectat încă de la început ca d.p.d.v administrativ, A.P. este organizata neconstituțional; și da, cele 2 loturi au numere cadastrale diferite și mai mult de atat, pot fi folosite independent una fata de cealalta, avand cai de acces pietonal/auto, branșamente curent, gaze, etc...ambele.

robert1958 a scris:


Ați spus că aveți un avocat prin care i-ați notificat pentru tulburare de posesie ( care cunoaște situația dvs.) dar nu înțeleg cum s-a înființat asociația de proprietari dacă nu dețineți în coproprietate forțată și perpetuă cu proprietarii de la celalalt bloc cel puțin terenul liber de construcții pe care îl disputați.

Dacă nu reușiți să ajungeți la o înțelegere cu proprietarii din celălalt bloc, urmați sfatul dlui. Adam Grecu pentru că dacă nu aveți nici un element de proprietate comună , divizarea asociației este „floare la ureche” dacă îndepliniți condițiile art. 13 alin. 3 din legea nr. 196/2018.



A.D.A1986 a scris:



Da, coproprietate forțată între noi 8 pentru spațiul nostru iar ei pentru spațiul lor.
Spațiul se poate folosii separat, avand și ei poarta de acces.



~ final discuție ~