eu am beneficiat 8 luni de somaj , aici l-am intrerupt pt ca ma angajat un patron pe profil constructi , mi sa spus ca o sa primesc pe cei 30 la suta ,dar nu am vazut nimic . cel de la somaj m-ia zis ca ar fi o conditie : contractul de munca trebuie intocmit pe perioada nedeterminata pt a primi acesti bani , am zis asta angajatorului dar el a zis ca ii primesc si asa ceea ce nu sa intimplat si mi-a intocmit contractul pe 6 luni per determinata ! unde ma pot adresa sau cine poate sa ma lamuresca mai exact ?,ii main pot primi sau nu?
azi au expirate cele 6 luni dar de 45 zile sint acasa din cauza ca nu a mai avut de lucru , acum trebuie sa merg sa fac repunere in somaj din nou caci mai am 3 luni de somaj . va multumesc
1. Daca in timp ce erati in somaj ati incheiat CIM pe perioada determinata, atunci somajul se suspenda si se reia, de unde a ramas, dupa incetraea CIM.
2. Cei 30% din indemnizatia de somaj se platesc numai in cazul in care ati incheiat CIM pe perioada nedeterminata, caz in care va inceteaza somajul.
3. Mergeti la AJOFM si continuati somajul pana la expirarea perioadei initiale.