avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vreau un raspuns
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vreau un raspuns

eu am beneficiat 8 luni de somaj , aici l-am intrerupt pt ca ma angajat un patron pe profil constructi , mi sa spus ca o sa primesc pe cei 30 la suta ,dar nu am vazut nimic . cel de la somaj m-ia zis ca ar fi o conditie : contractul de munca trebuie intocmit pe perioada nedeterminata pt a primi acesti bani , am zis asta angajatorului dar el a zis ca ii primesc si asa ceea ce nu sa intimplat si mi-a intocmit contractul pe 6 luni per determinata ! unde ma pot adresa sau cine poate sa ma lamuresca mai exact ?,ii main pot primi sau nu?
azi au expirate cele 6 luni dar de 45 zile sint acasa din cauza ca nu a mai avut de lucru , acum trebuie sa merg sa fac repunere in somaj din nou caci mai am 3 luni de somaj . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:34, 6 Februarie 2010
1. Daca in timp ce erati in somaj ati incheiat CIM pe perioada determinata, atunci somajul se suspenda si se reia, de unde a ramas, dupa incetraea CIM.
2. Cei 30% din indemnizatia de somaj se platesc numai in cazul in care ati incheiat CIM pe perioada nedeterminata, caz in care va inceteaza somajul.
3. Mergeti la AJOFM si continuati somajul pana la expirarea perioadei initiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare doar pe perioada de proba in timpul somajului ContSters146211 ContSters146211 Sunt un ``proaspat`` somer, inregistrat din data de 20 mai a.c. De-abia am luat prima plata ! Ma confrunt cu o situatie interesanta: am gasit un loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, drepturi someri! ERD ERD Buna ziua. Apelez din nou la sfaturile dvs f utile. Sunt in somaj de 2 luni. Daca ma angajez in perioada imediat urmatoare, in ce conditii mai pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj 30% darusica darusica Buna as avea si eu o intrebare referitoare la somaj. Am intrat in somaj dupa terminarea concediului de crestere copil .Am gasit un loc de munca dupa 6 luni de ... (vezi toată discuția)