avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste? Am cumparat recent un apartament. Am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste? Am cumparat recent un apartament. Am investit foarte ...

Buna ziua!
Am cumparat recent un apartament. Am investit foarte multi bani in ultimele luni pentru modernizarea acestuia. Am schimbat tot ce se putea schimba (tevi, fire electrice, gresie, geamuri, usi etc). Singurele 2 lucruri de care nu m-am putut atinge au fost teava de gaz si teava de scurgere din baie (tevi comune). Problema este urmatoarea: am aflat recent ca trebuie schimbata teava de scurgere la baie. Ok. Perfect. Instalatorul care a venit sa se uite la tevi, mi-a spus ca din pacate tot peretele (unde se afla teava) trebuie spart si ca ei se vor ocupa de reparatii PANA la rigips. Adica nu vor aduce baia in stadiul la care este ea acum (dupa modernizare, cu gresie, faianta, izolatie, mobila). Mai pe romaneste, dupa toata investitia facuta recent, imi vor sparge peretele si nu vor repara baia complet. Imi doresc sa se schimbe aceasta teava, dar nu accept sa ma lase fara (singura) baie 2-3 zile, iar la sfarsit, baia mea sa fie un santier neterminat. Am gasit aceste articole si ma intrebam daca considerati ca sunt relevante si daca le pot arata presedintelui blocului. Nu mi se pare normal sa platesc IAR, pentru a moderniza, mai ales cand teava nu este sparta. Din ce am inteles exista o fisura undeva, dar nu la etajul meu.
(3) Proprietarii din condominiu care suferă un prejudiciu ca urmare a executării lucrărilor
prevăzute la alin. (1) sunt despăgubiți de către asociația de proprietari, din fondul de reparații.
(4) În cazul în care prejudiciul este cauzat de către executantul lucrărilor de intervenție, persoană
fizică/juridică, despăgubirea va fi recuperată de la acesta, în condițiile legii.
(6) În situația în care, pe parcursul executării lucrărilor de intervenție în baza prevederilor alin.
(1), se afectează în orice mod proprietatea individuală, cheltuielile necesare pentru aducerea la
starea tehnică inițială a acestora se suportă în condițiile alin. (3) și/sau (4), după caz.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Asigurare casa - deteriorari provocate de apa din teva de scurgere luci_ luci_ Asigurare casa - deteriorari provocate de apa din teva de scurgere Buna ziua. Am incheiata o asigurare facultativa de casa la o casa independenta. Am avut ... (vezi toată discuția)
Înlocuire țeava MART ALINA MART ALINA Înlocuire țeava Buna ziua_Locuiesc la etaj. 1 și Vecinul de la parter mi a comunicat ca are pete pe peretele de la hol și Bucătărie.Aceeași situație ... (vezi toată discuția)