avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua daca nu sunt de acord cu actul aditional ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua daca nu sunt de acord cu actul aditional intemeiat ...

Buna ziua daca nu sunt de acord cu actul aditional intemeiat de firma prin prizma faptului ca peste minimul pe economie ne a dat 11 ron tinind cont ca lucrez la ei de aproape 8 ani si ceva merg pe 9 ani argumentind ca nu ii obliga statul sa ne plateasca remuneratia adecvata deoarece statul nu ii obliga cum este posibil asa ceva noi lucram in 3 schimburi si in conditii de efort si temperaturi ridicate in mase plastice dece este posibil sa fim amenintati cu datul afara sau ca sa ne dam demisia chiar suntem sulugile europei sau ce sa inteleg ne lasati asa sa isi bata toti joc de noi acesti oameni care muncim cinstit sa fim carpele europei in aceasta tara România???!!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 31 Iulie 2024
Angajatorul are doua obligatii stabilite prin lege in privinta salariului:
- nu poate negocia si stabili salarii de baza prin contractul individual de munca sub salariul de baza minim brut orar pe tara.

- Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit în condiţiile alin. (1) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, acesta va fi plătit cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e cu salariul? cri5tian cri5tian Bună ziua. Aș vrea să înțeleg și eu,odată pentru totdeauna, care și ce înseamnă: 1. salariu de încadrare; 2. salariu brut; 3. salariu net; 4. ... (vezi toată discuția)
Garantare la plata salariu minim freenicos freenicos societatea la care lucrez a trecut salariatii in unele luni cu cate 6 ore in cate 2 saptamani din luna......rezultand astfel un salariu brut lunar mai mic ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! vin si eu cu o intrebare. este legal contractul ... PetricaDFlorin PetricaDFlorin Buna seara ! Vin si eu cu o intrebare. Este legal contractul de munca pe 4 ore si incadrat la minim pe economie. Specific calucrez putin peste 5 ore . ... (vezi toată discuția)