avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru.Sechestrare de scule (unelte)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru.Sechestrare de scule (unelte)

Buna ziua,
Cum pot recupera sculele cu care am lucrat,(la negru,intr o comuna vecina),deoarece persoana unde am lucrarea mi le a sechestrat zicandu mi ca trebuie sa i fac si alte lucrari in afara de ce ne am inteles,mai exact in suma luata(2000lei) intra si 70 m2 de gresie mare pusa, dar si doua camere varuite si vad ca inca cere lucruri.
Eu de banii luati am muncit,chiar ar trebui sa imi dea peste,dar eu doresc sculele si sa plec ,dar nu mi le da, precizand ca nu am muncit de banii care I am primit.
Scuzati modul in care am scris,dar sunt obosit si fizic si psihic si nu stiu daca politia va rezolva ceva sau mi-i in cap degeaba.Precizez ca am bonuri digitale ptr cateva dintre scule,restu fiind cump din afara tarii.
Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc anticipat .
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2024
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politistul trebuia sa incheie un document din care sa rezulte ca a gasit uneletele dvs. la persoana respectiva. persoana respectiva trebuia sa-i prezinte politistului eventualele dovezi ca ii datorati bani, iar politistul sa consemneze indocument ca a cerut, a vazut/ nu i s-au prezentat documentele.
Cu aceste documente intocmite de politie, eventuala dvs. plangere penala poate fi acceptata. Altfel este cuvantul dvs. impotriva cuvantului persoanei respective.
Buna ziua,domnul politist mi a cerut lista cu sculele care le am acolo si atat,pur si simplu m a sunat dupa ce a vb cu acea persoana (eu nevrand sa iau parte deoarece fiind amenintat cu bataia si constrans sa muncesc pana la 11 noaptea doar fiindca asa dorea respectivul ,mi a fost frica chiar si in prezenta dlui politist sa fiu acolo. M am gandit si la masina, sa nu se intample ceva,deja sunt fara scule(valoare2000 e ,dar nu am ptr toate bonuri,cateva fiind achizitionate din afara tarii mai demult).

Va multumesc ptr amabilitate ,se vede ca eu nestiind practic pasii pe care ar fi trebuit sa I urmeze domnul politist,m a expediat certandu ma ca de ce n am ramas acolo langa adresa respectivului,ulterior vb si cu seful de post acesta mi a zis ca trebuie sa merg la parchet.
Eu sincer acum,sunt mai dezamagit de atitudinea politiei vizavi de mine,dupa cum am zis cand am prezentat cazul,se cunosc intre ei si ...probabil cumva banuiesc ca nu am bani sa merg mai departe in instanta, ceea ce e adevarat in mom de fata.

Inca o data va multumesc.

Multa sanatate.

Politia nu are nico legatura cu datoriile intre persoanele fizice ... este treaba instantei civile
Politia nu are,ok,dar eu ca o persoana normala unde ma duc sa fac o reclamatie prima data? La politie,iar acestia prin tel ,imi zic da,se rezolva, mergem si le luam. Ca mai apoi sa spuna ca cutarica spune si el la randul lui ca am eu sa I dau 18 milioane. Era logic ca respectivu poate spuna ceva contra,dar cu ce dovedeste?Ca eu la ce am afirmat,am o dovada scrisa in mesaje ca respectivul a recunoscut ca mi a dat 20 mil si ca am muncit la el ,ca ma tinea fortat pana noaptea tarziu si ca mi a si retinut si sculele. De unde rezulta ca eu am sa I dau 18 milioane lui daca recunoaste ca mi a dat 20 mil???
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs faceti reclamatie pentru retinerea uneltelor ..ce a spus la Politie e treaba lui ... Politia nu va face anchete pentru datorii persoane fizice , ci pentru retinerea uneltelor..iar plangerea se face scris nu verbal.