avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general garantie financiara contract chirie spatiu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

garantie financiara contract chirie spatiu

buna ziua .am urmatoarea situatie:platesc chirie pt un spatiu;contractul de inchiriere prevede constituirea unei garantii financiare in cuantumul a 3 chirii lunare.....primesc factura de garantie financiara,fara TVA(e corect?) cum inregistrez,in 461,eventual cu analitic ?multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 23:25, 6 Februarie 2010
Contul 267 "Creante imobilizate"
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta creantelor imobilizate sub forma împrumuturilor acordate pe termen lung altor entităti, precum si a altor creante imobilizate, cum sunt depozite, garantii si cautiuni depuse de entitate la terti.
Contul 267 "Creante imobilizate" este un cont de activ.
În debitul contului 267 "Creante imobilizate" se înregistrează:
- sume plătite reprezentând valoarea împrumuturilor acordate altor entităti (512, 531);
- dobânzile aferente creantelor imobilizate (763);
- valoarea garantiilor depuse la terti (411)*)
- valoarea bunurilor cedate în regim de leasing financiar (212, 213, 214);
- diferentele favorabile de curs valutar, aferente împrumuturilor acordate în valută, rezultate din evaluarea acestora la cursul de la închiderea exercitiului (765);
- diferentele favorabile aferente creantelor exprimate în lei, a căror decontare se face în functie de cursul unei valute, rezultate din evaluarea acestora, la închiderea exercitiului financiar (768);
- dobânzi aferente creantelor imobilizate (766).
În creditul contului 267 "Creante imobilizate" se înregistrează:
- valoarea împrumuturilor restituite de terti (512);
- dobânzile încasate, aferente creantelor imobilizate (512);
- valoarea garantiilor restituite de terti (512);
- creanta reprezentând ratele aferente leasingului financiar (411);
- valoarea pierderilor din creante imobilizate (663);
- diferentele nefavorabile de curs valutar, aferente împrumuturilor acordate, rezultate în urma evaluării acestora la cursul de la închiderea exercitiului sau în urma încasării creantelor (665);
- diferentele nefavorabile aferente creantelor exprimate în lei, a căror decontare se face în functie de cursul unei valute, rezultate din evaluarea acestora, la închiderea exercitiului financiar (668).
Soldul contului reprezintă valoarea împrumuturilor acordate si a altor creante imobilizate.
---------
Ma gindesc ca e o garantie pe termen lung si atunci ar fi potrivit contul 267, cu functiunea de mai sus

*) functiunea de mai sus am preluat-o de pe net ; contul 411 nu are ce cauta acolo, cred ca 401 e corect ; am rugamintea sa verificati in monitorul oficial textul de mai sus
aveti mare dreptate. 267 .multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garanție de participare și garanție de bună execuție: care este diferența dintre ele și care sunt operațiile contabile care se fac la plata din cont? ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este diferenta intre garantia de participare la o licitatie si garantia de buna executie? Care sunt operatiile contabile care se fac la ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar cateldestept cateldestept Diferentele de curs valutar, in cadrul unui leasing operational (furnizor din Romania), se inregistreaza in contul 665 sau 668? (vezi toată discuția)
Reevaluare autoturism in leasing financiar corina61 corina61 Am primit de la firma de leasing o lista de inventar pentru autoturismul achizitionat in baza unui contract de leasing financiar. Valoarea contabila este ... (vezi toată discuția)