avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 79(7) sau art 55 (b)?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 79(7) sau art 55 (b)?

Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda lucrarea unei alte persoane. Pe cererea ei d-l director nu a scris faptul ca ar renunta firma la prezvizul salariatei, ci a convocat Consiliul de Administratie. In urma sedintei CA s-a emis o decizie conform careia conducerea a luat la cunostinta cerere de demisie si ca se renunta la preaviz.
Intrebarea mea este: la inchiderea cartii de munca a salariatei ce articol voi trece pe carnet? Art 79(7) sau 55(b)? In adresa catre ITM ce i-au in considerare? Cererea salariatei sau decizia CA? Aceste acte le voi depune in termen de 5 zile incepand cu data de 29.03.2010?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 6 Februarie 2010
Incetarea c.i.m are loc in baza art.79 alin.7 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic si demisie alina69 alina69 Ce documente trebuiesc intocmite, in cazul unei salariate careia i se termina concediul de crestere copil pe data de 28 august iar dumneaei nu doreste sa se ... (vezi toată discuția)