avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie la concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie la concediere colectiva

Buna ziua .Va rog as imi spuneti si mie daca am argumente sa dau in judecata angajatorul ............,S.A in urma deciziei de concediere care urmeaza sa o primesc in data de 05.03.2010
In temeiul dispozitiilor art.73 din Legea nr. 53/2003-Codul muncii,cu modificarile si completarile ulterioaresi a Hotararilor AGA nr.38/02.10.2009 si nr.1/07.01.2010,Hotararea CA nr.12 din 30.09.2009 potrivit prevederilor art.37 pct.15 din CCM 2009/2010 al ...... S.A.si prin Dispozitia nr.1 din data de 08.01.2010.
Urmare faptului ca angajatorul a indeplinit oligatiile prevazute la art.65,66,69 si 70 din Codul Muncii
Avand in vedere desfintarea locului de munca a d-lui/d-nei...,consecinta a aplicarii programului de restructurare a societatii;
Tinand cont de faptul ca angajatorul nu a avut posibilitatea de a oferi un loc de munca corespunzator pregatirii profesionale;Emite prezenta
COMUNICARE
Art.1 Incepand cu data de 08.02.2010 pana in data de 05.03.2010 inclusiv d-nei/d-lui....se acorda preaviz de 20 zile lucratoare
At.2. Motivele de fapt ale concedierii colective sunt restructurarea si reorganizarea societatii,finalizate cu masuri pentru eficientzarea activitatii intre care si desfintarea postului ocupat de d-tra
Art.3.La indeplinirea termenului de preaviz,urmeaza sa fie emisa decizia de concediere,incetarea CIM,fiind din initiativa angajatorului pe motive ce nu tin de persoana salariatului,ca urmare a concedieii colective

Ce sanse dati unui astfel de proces sau ce sfaturi aveti. Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
D3zamagita, utilizator
Cel mai recent răspuns: D3zamagita , utilizator 16:13, 9 Februarie 2010
Puteti sa ii actionati in judecata daca nu au respectat criterile de disponibilizare in termen de 30 de zile de la primirea deciziei de disponibilizare
Este obligatoriu sa am avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Preaviz pt. somaj VIORICA ILIESCU VIORICA ILIESCU BUNA ZIUA! AM SI EU O INTREBARE LEGATA DE ACEST PREAVIZ DE SOMAJ.... SUB CE FORMA SE FACE... CUM SE INTOCMESTE... VA ROG SA-MI TRIMITETI UN MODEL DACA SE ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru motive ce nu tin de persoana salariatului dianar dianar Datorita problemelor de natura economica cu care se confrunta, firma X este nevoita sa isi restranga activitatea si implicit sa desfiinteze astfel posturile ... (vezi toată discuția)