avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAVIZ PT. SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAVIZ PT. SOMAJ

BUNA ZIUA! AM SI EU O INTREBARE LEGATA DE ACEST PREAVIZ DE SOMAJ.... SUB CE FORMA SE FACE... CUM SE INTOCMESTE... VA ROG SA-MI TRIMITETI UN MODEL DACA SE POATE. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:38, 21 Iulie 2010
Buna ziua !
Conform prevederilor Codului muncii, preavizul se emite si se auce la cunostinta salariatului in scris , sub sanctiunea nulitatii. Termenul de previz este de 15 zile.
Un model :

Preaviz nr._____________
din data de_______________

Avand in vedere Raportul/Referatul nr. / , cu privire la ,
in temeiul dispozitiilor art. 73 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificarile ulterioare, si potrivit prevederilor Regulamentului intern al ;
Presedintele/Rectorul/Directorul General/Directorul , numit prin__ ____
nr. / a
DECIDE:
Art. 1. – Incepand cu data de ………………… , d-nei/lui , avand functia de ………………………………………
in cadrul …………………………………………………… i se acorda un preaviz de zile, in perioada………………...
In perioada preavizului, salariatului/ei i se acorda dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi.
Art. 2. – (1) La implinirea termenului de preaviz, urmeaza sa fie emisa decizie de concediere a salariatului/ei, incetarea contractului individual de munca inregistrat cu nr. …… / ……………… , fiind din initiativa angajatorului, pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, ca urmare a concedierii colective.
(2) Motivele de fapt ale concedierii colective sunt urmatoarele:
(3) Criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere sunt urmatoarele:

Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la concediere colectiva D3zamagita D3zamagita Buna ziua .Va rog as imi spuneti si mie daca am argumente sa dau in judecata angajatorul ............,S.A in urma deciziei de concediere care urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Concediere 65 alin.1 codul muncii Cora L Cora L are cineva un model de decizie pentru concedierea dispusa in temeiul art.65 alin.1 Codul Muncii, care sa fie, practic, de nedesfiintat? (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de somaj?(1) Tinaya Tinaya Lucrez la o firma de aproape 2 ani de zile,iar in decursul zilei de ieri am avut frumoasa surpriza sa fim anuntati ca firma se va inchide din motive ... (vezi toată discuția)