avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Tatăl meu a decedat recent. La momentul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Tatăl meu a decedat recent. La momentul decesului ...

Buna ziua. Tatăl meu a decedat recent. La momentul decesului avea aproape 3000 lei pensie brută. Mama are o pensie de 1100 la care se adaugă compensarea pt a ajunge la 35 la suta din salariul minim . Tatăl meu urma să beneficieze de o recalculare din 01.09. Care ar fi cea mai buna opțiune pentru mama mea? Are rost să așteptăm recalcularea și apoi să depună o cerere pt pensia de urmaș? Sau sunt și alte variante? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:27, 5 August 2024
In opinia mea , ar fi bine ca mama dvs. sa astepte decizia de pensie recalculata , asa va sti exact ce valoare va avea pensia proprie . Imediat dupa , dar nu mai devreme de 01.09.2024 , sa faca cerere de pensie de urmas si sa solicite sa i se acorde cea mai avantajoasa dintre cele doua ( cea proprie sau cea de urmas ) . Urmare a cererii , se va recalcula si punctajul de pensie al tatalui pe prevederile noii legi , iar mama va avea dreptul la jumatate din acel punctaj . PS. Foarte probabil , cea mai avantajoasa va fi cea de urmas .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas, optiune vyca2007 vyca2007 Am o mare rugaminte ,sa-mi spune-ti si mie daca in urma decesului tatalui meu ,care avea o pensie de 1100 ron,mama ar putea sa renunte la pensia ei de 500 lei ... (vezi toată discuția)
Pensie mariana genoiu mariana genoiu buna Tata a murit acum 2 luni.Avea o pensie de 1100, mama are pensia de 550 si nu se prea ajunge .Intrebarea mea este:exista posibilitatea ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Bună seara.. aș dori să întreb dacă după 10 ani de la decesul ... Iulita Bambuch Iulita Bambuch Bună seara.. Aș dori să întreb dacă după 10 ani de la decesul sotului se poate să optez pentru pensia de urmaș? Am cerut la pensionare mea dar atunci ... (vezi toată discuția)