avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziuA as dori sa intru in romania cu fetita mea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziuA as dori sa intru in romania cu fetita mea de 4 ani ...

Buna ziuA as dori sa intru in romania cu fetita mea de 4 ani am doar pasaportul fetitei. Ca sa intru in tara am nevoie de procura de la tatal fetitei
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 21:49, 5 August 2024
Nu. Va trebuie acordul tatalui ca să iesiti din tara daca nu aveti domiciliu în acte în afara tarii.
Teoretic, va puteți întoarce cu copilul în România și fără acordul tatălui.
În realitate insa, dacă sunt certuri și doriți sa va separați de tata iar întoarcerea în România este de fapt o relocare definitiva a copilului în tara, schimbandu-i grădiniță, domiciliul etc, fără acordul tatălui, atunci acesta va poate depune plângere pentru răpire internațională de minori.
Dacă insa va deplasați pentru o scurta vacanta și va întoarceți cu copilul în străinătate pana la începerea anului educational preșcolar, atunci nu trebuie sa va faceți griji pentru ca puteți călători fără acordul sau.
În funcție de situația dvs, va recomand sa apelați la um avocat pentru o consultanta.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Mama romanca ,tatal englez ,copil englez marilena87 marilena87 Buna ziua, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru va rog frumos,sunt intr-o relatie de 7 ani cu un cetatean englez,eu romanca si locuim in anglia, nu ... (vezi toată discuția)
Scoatere minor din tara pop_adina pop_adina Buna ziua, am doua intrebari.Am o fetita pe care o cresc singura, este in custodia mea prin hotarare judecatoreasca, pentru a iesi din tara cu ea am nevoie de ... (vezi toată discuția)