avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... AJOFM/ANOFM si somajul.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

AJOFM/ANOFM si somajul.

AJOFM/ANOFM si somajul.

Salut. Sunt proaspat absolvent de liceu.

In urmatoarele 2-3 luni o sa am treburi ce o sa ma impiedice din a avea un loc de munca. Asadar m-am gandit ca va fi avantajos sa apelez la somajul oferit de AJOFM.

Cazul meu e urmator

Joi am fost la AJOFM si acolo am aflat de la doamna la sectia de informatire ca imi va trebui diploma de 12 clase sa imi faca dosar de indemnizatie absolvent si ca mai am doar pana marti sa imi faca deoarece trece perioada de 60 de zile dupa absolvire.

Azi, am sunat la ANOFM si AJOFM sa intreb despre cursurile gratuite sau locurile de munca arondate daca sunt obligatorii(sunt, cica dupa ce am insistat mult), daca refuz mi se taie indemnizatia(cica, dar atat, presupunand ca ma mai pot folosii serviciile ANOFM si AJOFM). Am mai aflat azi, cica ca termenul pentru dosar este 60 de zile de la cand s-a eliberat adeverinta de studii liceale.

Voi lua 330ron pe timpul la 6 luni, iar daca ma angajez cu carte de munca pe acea perioada, regretabil nu voi mai primii banii aceia.
Totusi, cum liceul abia mi-a dat adeverinta de absolvire a studiilor liceeale, daca aduc adeverinta de la liceu imi va putea face dosar ca somer(de parca as cauta loc de munca acum) si dupa ce vin cu diploma de 12 clase ma va putea incadra la dosar de indemnizatie absolvent.

1. Dacă obțin statutul de absolvent indemnizat, voi fi obligat să urmez un curs sau să mă angajez?
2. Ce obligații voi avea dacă primesc șomajul și care sunt consecințele legale?
3. Dacă trebuie să urmez un curs pentru a continua să primesc șomaj, pot să mă retrag înainte de a-l începe?
4. Este posibil să îmi fac dosar de șomer neindemnizat și după obținerea diplomei de 12 clase să se schimbe în dosar de indemnizație absolvent?
5. De la ce dată începe termenul de 60 de zile? De la absolvire sau de la data când am primit adeverința cu studiile liceale?
6. Există o variantă mai bună pentru a obține indemnizația?
7. Pot obține dosar de absolvent indemnizat fără diploma de 12 clase?
8. Dacă obțin dosarul, voi primi banii retroactiv într-o singură sumă sau lunar?
9. Ce se întâmplă după ce se termină perioada de 6 luni de șomaj?
10. Ce se întâmplă dacă mă angajez în perioada de 6 luni de șomaj?
11. Ce alte obligații presupune șomajul?
12. La ce mă obligă apelarea la ajutorul de șomaj?
13. În afară de faptul că trebuie să fiu șomer pentru a primi indemnizația, ce alte dezavantaje implică șomajul? Ratez alte oportunități?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolvent roman care a terminat facultatea in anglia iulicabz iulicabz Va rog sa-mi comunicati dac baiatul meu care a terminat facultatea in Anglia, beneficiaza de indemnizatie de somaj in Romania si daca da atunci la depunerea ... (vezi toată discuția)
Somaj hiroichi hiroichi Buna ziua Maine merg sa imi depun dosarul pentru somaj acela care sa da dupa absolvirea liceului.Am citit ce acte imi trebuie,insa am o nelamurire la`Actele ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent master iulia57 iulia57 Buna ziua! Am absolvit facultatea in 2010. In perioada 2011-2013 am urmat si absolvit masterul. Am fost la AJOFM sa depun dosar pentru ajutor somaj. Nu mi-au ... (vezi toată discuția)