avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face angajații în cazul în care șefii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face angajații în cazul în care șefii strigă și ...

Ce pot face angajații în cazul în care șefii strigă și le vorbesc urât, reproșând că nu merg vânzările și în unele cazuri sunt ținuți peste program fără a fi plătiți?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 6 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Conduita ostilă sau neadecvată constituie hărțuire morală la locul de muncă și se sancționează disciplinar, contravențional sau penal, după caz.

Puteti sesiza :
- Consiliul Național privind Combaterea Discriminării
- instanța de judecată.
[ link extern ]

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate trage la răspundere! firme private daca nu respectă ... Babic@ Babic@ Cine poate trage la răspundere! Firme private daca nu respectă norme de muncă și salarizare??? (vezi toată discuția)
Contractul de munca cum putem întra în posesia lui ? nu ar ... patrichenicuta patrichenicuta Contractul de munca cum putem întra în posesia lui ? Nu ar trebui sa avem și noi un exemplar ? Unde ar trebui sa merg sa fac o sesizare??? (vezi toată discuția)
Va rog unde as putea sa ma adresez daca stau peste programul ... ralucavasilica@yahoo.com ralucavasilica@yahoo.com Va rog unde asi putea sa ma adresez daca stau peste programul care stau la munca si nu vedem nimic programul in contract e de la 10 la 22 la restaurant dar ... (vezi toată discuția)