avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Contabila spune ca toate cele 3 societati trebuie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Contabila spune ca toate cele 3 societati trebuie ...

Please help !!!!
Contabila spune ca toate cele 3 societati trebuie inregistrate la impozit pè profit.
Eu consider ca este neconcurential pt ca business-ul 3 este diferit de 1 si 2, si ma obliga sa-l trec pe impozit profit, in timp ce un concurent al meu pe acelasi domeniu (care nu are legatura cu celelalte 2) si sa zicem o cifra de afaceri similara, ramane la impozit `pe venit si practic performeaza financiar mai bine ca business-ul meu nr 3, doar pt ca status a decis asa, fara ca el sa aibe performanta reala mai mare.
Speta este asa:
O persoana fizica este asociata la trei societati, detinand parti sociale in procent de peste 25 % la fiecare dintre ele..
• 90 % la prima societate care inregistreaza venituri de peste 3.000.000 euro si este incadrata ca platitoare de impozit pe profit
• 90% la a doua societate care inregistreaza venituri sub 500.000 euro, are un salarit, era micro si acum este incadrata ca platitoare de impozit pe profit
• 100% la a treia societate care inregistreaza venituri sub 500.000 euro, are salariati si a fost incadrata ca platitoate de impozit pe venitul microintreprinderilor insa acum firma de contabilitate spune ca trece automat la impozit pe profit. Este corect ce spune firma de conta? trebuie sa treaca la impozit pe profit? Am facut solicitare scrisa la ANAF si am primit un raspuns cu citate din lege din care n-am inteles nimic.

Multumesc din sulfet!
Cel mai recent răspuns: ContabilGB , utilizator 23:00, 6 August 2024
Poate are legatura cu CAEN-ul societatii micro.

V-am atasat un link-pentru un articol care explica foare frumos care sunt criteriile:

www.avocatnet.ro/articol_664...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu un caz si astfel o intrebare , am auzit ... MIR80 MIR80 Buna ziua , am si eu un caz si astfel o intrebare , am auzit multe variante incluziv de la ANAF , intreb si aci poate primesc o clarificare Sunt asociat unic ... (vezi toată discuția)
Ambele trec la profit? ramona.ana ramona.ana Buna dimineata! Caz 1. Singura micro, asociati sot-sotie (50%-50%), administrator sot, venituri < 500.000 eur. Ramane la impozit micro? Caz 2. Doua ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau impozit venit micro,in 2017? Stoica Tatiana Stoica Tatiana Rog mult ,o clarificare Firma platitoare de imp.pe profit,venituri la 31.12.2016 sub 500.000 Euro,are si activitate secundara CAEN ... (vezi toată discuția)