Bună dimineața! Am înțeles. Și un copil cu boli psihice grave, chiar fiind instituționalizat pe viață, v-a avea drept la moștenire. Deci banii proveniți din moștenire , pe lângă cei de handicap și indemnizația de boală, se vor duce și ei în Spitalul unde este. Un copil cu boli psihice grave ereditare -,născut cu ele, chiar ingrijit regește și cu multă căldură sufletească, boala își spune cuvăntul. Un părinte poate lupta pentru acel copil 10,15,20 ani până când se vede depășit de situație. Vă mulțumesc enorm pentru răspuns!
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Cred ca decât sa fi prezentat situații ipotetice, mai bine ați fi expus speta în concret...cati copii veti, daca e vreunul breaz , ce vreti sa faceti exact etc, etc.
Ce de bani pe sarmanul copil care nu stim daca exista! Am mai auzit de oamenii cu dizabilitati plini de bani din indemnizatii.
Nu inteleg de ce incercati sa justificati ceav ce nu are justificare. Dezmostenirea in cultura noastra este o razbunare nepermisa de lege.
A mai fost discutat aici. La noi legea imparte valorile ramase in urma decesului persoanei si nu persoana prin testament. Adica nu primeaza testamentul, ca la americani de exemplu. (filmul Trandafirii sunt pentru cei bogati de exemplu) Si nu mi se pare corect, din punct de vedere al celui a carui avere legea urmeaza sa o imparta, nu a celui care urmeaza sa primeasca. La fel si cu modul de impartire a bunurilor PROPRII la partaj versus succesiune. Dar nu vad interes din partea clasei politice sau a altor entitati de a se modifica legea din pacate.... :Poate pentru ca la virsta conducatorilor esti de obicei primitor si asta le convine, iar pina la apropierea succesiunii de ei e cale lunga....... E doar o opinie, poate gresesc....
De fapt, aceste dispozitii sunt in legatura cu valorile societatii noastre, in care relatiile de familie e important sa fie mentinute. Viata privata are alt inteles in cultura europeana fata de cultura americana, unde orice este de vanzare, inclusiv drepturi personale care la noi sunt nepatrimoniale.
Nu are legatura cu clasa politica, ci cu valorile culturale si legale.