avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum se poate vinde un imobil din patrimoniul unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum se poate vinde un imobil din patrimoniul unei fundatii?

Cum se poate vinde un imobil din patrimoniul unei fundatii (neplatitoare de TVA) tinand cont ca toti membrii s-au retras iar presedintele a decedat. Ce se poate face in acest sens?
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:35, 11 Septembrie 2024
Trebuie sa fie ceva confuzii mari la mijloc. O fundatie nu are cum avea membri, ci doar fondatori si membri ai Consiliului Director. Eventual a decedat presedintele si s-au retras ceilalti membri ai CD, fara sa fi luat masurile de a gasi si coopta alt membri? Depinde si ce prevede statutul ca mecanism de completare a functiilor care devin vacante in CD. Exista procedura speciala de rezolvat blocajul la CD-ul fundatiilor, dat fiind ca ele nu se pot dizolva voluntar. Dar pot si sa fie considerati raspunzatori membrii CD care s-au retras fara sa ia masuri rezonabile de se asigura continuarea activitatii, adica sa fi incercat cu buna credinta, chiar daca din motive obictive nu au reusit, ca acceptand sa fie membri CD si-au asumat implciit niste obligatii si raspunderi si conform legii raspund personal si solidar si pentru fapte omisive ( adica ce nu au facut dar puteau si trebuiau sa faca). Pentru deblocarea situatiei a se vedea art. 30 alin.(2) din OG 26/2000 : ” (2) În cazul în care, pe parcursul funcţionării fundaţiei, componenţa consiliului director nu se poate modifica în condiţiile stabilite de statut, instanţa prevăzută la art. 17 va desemna, pe cale de ordonanţă preşedinţială, la cererea oricărei persoane interesate, persoanele care vor intra în componenţa consiliului director. ”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatie infiintata de mai multi fondatori (inca in baza vechii legi din 1924). atticusfortezza atticusfortezza Fundatie infiintata de mai multi fondatori (inca in baza vechii legi din 1924), in statutul careia este prevazut ca orice modificare se semneaza de fondatori. ... (vezi toată discuția)
Membru in fundatie liana2014 liana2014 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca presedinta fundatie (constituita de dansa) s-a restras din fundatie pe motiv de boala si doreste revenirea in fundatie ... (vezi toată discuția)
Despre ong liana2014 liana2014 Buna ziua, Presedinta unei fundatii s-a retras din fundatie pe motiv de boala ( a avut mai multe interventii chirurgicale), ea fiind si fondatoarea fundatiei. ... (vezi toată discuția)