avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Echipament de lucru
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Echipament de lucru

Bună ziua! Deranjez cu o întrebare:angajatorul are voie să aleagă echipamentul de lucru, modelul și culoarea acestuia fără să consulte angajații în acest sens? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 8 August 2024
TanislavM, utilizator
Nu știu dacă există un astfel de plan în domeniul SSM la locul meu de muncă sau,dacă există, este doar pe hârtie deoarece angajatorul refuză cu înverșunare să-l respecte ! De 13 ani ne milogim de conducere să instaleze aer condiționat în cabinetul medical iar răspunsurile pe care le-am primit au fost începând cu: "angajații nu au dreptul "(în condițiile în care conducerea ,administratorul și contabilului au A.C.in birouri),"nu există soluții tehnice ","nu sunt bani " și terminând cu "hai,că poate n-o mai fi așa de cald" și "asta-i viața, pentru unii e dulce,pentru alții e amară!"

Menționez că am reclamat aceste aspecte și la ITM iar inspectorii care s-au deplasat la fața locului au sancționat instituția . Cu toate acestea, conducerea refuză să instaleze AC la cabinetul medical, citez,'o să instalăm un aparat dar nu la cabinetul medical și să vedem unde îl montăm și cum să bată aerul,ori înspre cabinet ori dinspre cabinet pe hol dar,oricum, nu ne grăbim!" ,adică să treacă și anul acesta iar noi și medicamentele să ne coacem la propriu la o temperatură ambientală de 30 grade!! Nu mai spun că soțul șefei care lucrează tot acolo m-a amenințat, citez,"te bat de te c..i pe tine,să-ți scot eu aerul condiționat din cap!"
Nu cunosc eu prea bine legislația dar tot am sentimentul ca acestea sunt niște abuzuri grosolane!

Ultima modificare: Vineri, 9 August 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti reveni la ITM cu o noua sesizare si sa cereti inspectorilor sa mentioneze in PV de control - montarea de echipament de ventilatie pentru crearea de conditii normale de lucru. Sa impuna un termen pentru montare.
Daca aveti dovezi certe despre abuzurile de care amintiti, puteti deschide actiune in instanta impotriva angajatorului. Ar trebui sa consultati un avocat cu toate dovezile in fata, sa vedeti ce parere are.
Mulțumesc mult de tot pentru informații și ajutor! Cu siguranță voi merge în instanță deoarece sunt infinit mai multe abuzuri și fapte săvârșite cu intenție decât cele pe care le-am menționat aici,susținute cu dovezi, bineînțeles!
Respectele mele!

~ final discuție ~