avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, pentru un divorț cu costuri puține dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, pentru un divorț cu costuri puține dar la judecătorie ...

Bună seara , pentru un divorț cu costuri puține dar la judecătorie fără a trece pe la un avocat cum ma sfătuiți sa fac ?? De menționat ca am insistat sa mergem la notar, ca azi că mâine și nu am ajuns la nici un rezultat .Menționez ca suntem trecuți de vârstă a doua ,doi copii fiecare la casa lor ,deci nu ne impiedica altceva ! Eu momentan vreau divorțul și ea ,asa și asa și apoi cand vine vremea ne împărțim ce am agonisit ! In acest moment suntem separati fiecare cu banii lui de la mancare pana la facturi cum se spune "nemțește " de peste 3 ani ,va rog un răspuns sincer ! Mulțumesc frumos ,o seară bună!
Ok ,o sa ia orice posibilitate corecta fata de amândoi ! Mulțumesc încă odată, o zi buna!

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Stimate domn,
Nu se poate realiza partajul înainte de divorț, ci în mod concomitent sau ulterior pronunțării divorțului, fie că e la notar, fie la instanță.
Surprinzător sau nu, eu vă sfătuiesc să vă angajați un avocat și veți constata că pe calea instanței, costurile pot fi mai mici decât la notar.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
ba putei sa faceti partaj si in timpul casatoriei, asa ca daca doamna vrea intai partajul, puteti face si asa, partajul la notar si divortul in instanta daca doamna nu doreste amiabil la notar.
Adevarul e ca un divort in instanta chiar si prin acord, fara avocat, va costa 200 de lei, ceea ce e mai ieftin decat la notar, iar partajul la notar e mai ieftin decat in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2024
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu imi este clar de ce fiecare se incapataneaza cu ordinea unor lucruri care nu are importanta. Ca partajul e azi si dovortul peste 5 zile sau inverv, eu chiar nu va relevanta.
In toate cazurile, nu e neaparat mai scump divortul in instanta daca mergeti sa discutati cu un avocat ca sa va informati. Consider ca puteti sa va ocupati si singur daca nu aveti copii, dar daca vreti sa fie clucrurile cat mai clare, puteti sa angajati unul pentrru redactare cerere, cum zicea si colegul.
In ceea ce priveste ăartajul, depinde cu privire la ce anume sunteti de acord si cu privire la ce nu sunteti. Daca v-ati inteles la toate aspectele, instanta nu este o varianta, caci acolo ajungeti cand nu sunteti intelesi. Daca sunt unele chestiuni neclare intre voi, e posibil sa iesiti mai iefitn in instanta. In plus, unele cheltuieli le puteti face mai tarziu daca doriti, sa amanati, de exemplu. NU e insa mai comod in instanta.
De aceea informati-va si luati o decizie.

~ final discuție ~