avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte comerciale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte comerciale

Buna ziua, Va sa-mi spuneti care este diferenta intre contract de colaborare intre un PFA si o societate, contract de agent adica contract de intermediere si un contract de comision.
Cel mai recent răspuns: LIH , utilizator 14:33, 12 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

fiecare dintre contractele menționate de către dumneavoastră își are propriul obiect / scop.

- contractul de colaborare este "nenumit" - adică nu este un contract reglementat de lege și rămâne la libera apreciere a părților;
- contractul de comision este reglementat de Codul civil și constituie un mandat care are ca obiect cumpărarea sau vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii pe seama comitentului (i.e. clientul dvs.);
- contractul de agent este reglementat de Codul civil și presupune că agentul este împuternicit să negociere și/sau să încheie contracte în numele comitentului contra unei remunerații (fixe sau tip comision), în anumite zone sau regiuni determinate;
- contractul de intermediere este contractul prin care intermediarul se obliga față de client să îl pună în legătură cu un terț, în scopul încheierii unui contract; plata intermediarului se face numai dacă terțul încheie contractul cu clientul său.

Eu ce am oferit mai sus pentru contractul de comision, de agent și de intermediere sunt definițiile lor, însă luați în calcul că acestea sunt reglementate de Codul civil, iar prevederile legale din cuprinsul acestuia trebuie considerate.

Av. Filimon Cristina
Multumesc mult! Oare ma puteti ajuta cu taxele aferente acestor tipuri de contracte?
Ultima modificare: Luni, 12 August 2024
LIH, utilizator
Bună ziua,

La ce taxe vă referiți mai exact? Nu înțeleg întrebarea.
Dacă vă referiți la ofertă pentru întocmirea lor, ne putem auzi în privat. E nevoie de mai multe informații ca să vă pot ajuta.

Av. Filimon Cristina
Imi cer scuze nu m-am exprimat eu clar. E vorba de contributii/impozit catre stat.
Cu disclaimerul de rigoare că nu sunt contabil și nu știu amănunte, bănuiesc că depinde de forma de organizare pentru care veți opta - SRL sau PFA.

Av. Filimon Cristina