avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua,in urma unei hotarari judecatoresti,ramase ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua,in urma unei hotarari judecatoresti,ramase definitiva ...

Buna ziua,in urma unei hotarari judecatoresti,ramase definitiva pe data de 16.08.2023 cu amanarea aplicarii pedepsei,sa impus obligatia art.85 alin 2 lit g,de a nu conduce vehicule cu motor pe drumurile publice pe durata a unui an,ulterior ramanerii comunicarii respectivei hotarari,am primit acasa o decizie de la biroul rutier prin care mi se specifica ca am dreptul de conducere suspendat 120 de zile in anul 2021,cu respectivele am mers la biroul rutier pt a intreba care este situatia permisului,acestia spunandum ca se restituie si am drept de conducere,si am condus tot anul,am luat si 2 amenzi,si acum o saptamana oprinduma un echipaj de polite,si spunandumi ca nu am voie sa conduc si deschizand dosar pe baza art 335 alin 2,si art 287/1,si miau retinut permisul dandumi dovada fara drept de circulatie,intrebarea mea este,este legal ce au facut?luand in vedere ca ei mi lau restitui si au spus ca am drept de conducere,si pe parcursul acestui an,fiind oprit si verificat de nenumarate ori,si nespunandumi nimeni nimic! Lucrez ca sofer pe camion si acuma ma pun intr-o situatie dificila neputand sa imi continui munca.
Cel mai recent răspuns: Dani888 , utilizator 23:27, 18 August 2024
Situatia e mai complexa, dosarul penal este foarte posibil sa se claseze avand in vedere declaratia dvs, dar nu asta e problema majora, eu vad ca ati incalcat obligatia impusa de instanta si riscati revocarea amanarii aplicarii pedepsei.
Oricum, legal, obligatia trebuia impusa de catre instanta pe perioada termenului de supraveghere, nu pe 1 an de zile.
Se poate revoaca daca,tot biroul rutier mia restituit permisul si mi-a dat drept de conducere?si pentru perioada asta in care sunt fara permis,pot cere daune statului,pentru ca au facut un dosar fara ca fapta sa existe?adica in baza art 297 sau 298?
Ultima modificare: Marți, 13 August 2024
Dani888, utilizator
Eu va spun ca riscati revocarea amanarii pedepsei iar dvs va ganditi la despagubiri. Mai mult, pe perioada de 2 ani trebuia dispusa aceasta obligatie, judecatorul a gresit in favoarea dvs cand a dispus pe perioada de 1 an.
Am inteles,dar revocarea se face daca este cu rea credinta,cu ce as fi de vina daca,cei de la rutiera mi-au restituit permisul si mi-au dat dreptul de a conduce?
Nu a gresit,pentru ca la momentul ramanerii definitive,nu era publicata inca chestiunea legata de timp pentru obligatie,aceea,aparand ulterior ca sa se impuna pe toata perioada de supraveghere