avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Problema înregistrare date personale buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Problema înregistrare date personale buletin

Bună seara tuturor. De 2 zile tatăl meu care trebuie să schimbe buletinul pentru că a expirat, a descoperit că până la vârsta actuală 64 ani , in toți acești ani primăriile i-au eliberat buletine cu o dată de naștere greșită adică 30/07/1960 in loc de 30/06/1960. Acum primăria actuală a declarat că ei îi vor elibera noul buletin cu CNP diferite conform cu data de naștere originală. Intrebarea mea acum este: ce valoare legală au toate actele eliberate de-a lungul anilor de diferitele instituții publice toate bazate pe un CNP greșit dat fiind că toate buletinele aveau la bază o dată de naștere care nu era în conformitate cu cea din certificatul de naștere original? Mai mult, primăria care a descoperit eroarea de înregistrare a datelor , ce obligații are in ce privește comunicarea și deci schimbarea vechiului CNP cu cel nou ? Mulțumesc anticipat tuturor celor care îmi vorbea putea furniza informații relative acestei situații și cu atât mai mult, dacă îmi veți putea furniza referințe la normativele în vigoare .
Ultima modificare: Marți, 13 August 2024
Alex B., utilizator

Alte discuții în legătură

Eroare cnp Ella16 Ella16 Am descoperit, ca am cnp gresit. Datele de nastere sunt corecte numai codul judetului este altul. Intamplarea a facut ca eu, coincidenta sau nu , sa ma mut ... (vezi toată discuția)
Cnp eronat Cristina Mihai. Cristina Mihai. Buna ziua, Tatălui meu in vârsta de 64 ani, urma sa ii expire buletinul, iar certificatul de naștere era plastificat, astfel ca a fost necesar in prima ... (vezi toată discuția)
Cnp greșit de la naștere! ( 58 ani..) Steli123 Steli123 Bună ziua. Am o problema și v-as fii recunoscătoare dacă m-ati îndruma. Mama mea a făcut 58 ani în ianuarie 2024..a trebuit sa schimbe buletinul și ... (vezi toată discuția)