avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eroare CNP
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eroare CNP

Am descoperit, ca am cnp gresit. Datele de nastere sunt corecte numai codul judetului este altul. Intamplarea a facut ca eu, coincidenta sau nu , sa ma mut chiar in judetul care este trecut in CERTIFICATUL DE NASTERE,
Ulterior am aflat ca cnp meu il mai are si o alta persoana care de fapt s-a nascut in judetul unde locuiesc,acum, deci suntem doua persoane cu acelasi CNP !!!
Cum pot remedia situatia, cu ce documente trebuie sa merg la primaria care m-a inregistrat inca de la nastere gresit? Cum modific toate documentele cu care sunt acum inregistrata, diplome, casa de sanatate ,casa de pensii...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ella16 , utilizator 14:56, 25 Aprilie 2018
Poate ca nu este asa cum credeti dvs. Mergeti la evidenta persoanelor cu CI, certif. de nastere si dupa caz cel de casatorie pentru a solicita o verificare a CNP-ului dvs. Sa ne scrieti cum ati rezolvat.
Ok, multumesc!
O sa va anunt cum s-a rezolvat !
Revin cu urmatoarea precizare:
Cnp este gresit, ptr ca daca verifici certificatul de nastere, in original, cu CNP trecut ( cele 13 cifre ) nu corespunde cu locul eliberarii, al nasterii, al judetului in care m-am nascut.
Dar Cnp este corect ,este valid, l-am verificat , cifra de control este ok.
Primaria care a emis acest document, cred ca trebuie sa-mi elibereze un nou certificat!!!!!!!!!!
cu Cnp avand codul judetui corespunzator, adica locul unde m-am nascut.
Daca cnp este corect , si valid , asa cum scrie in documente, este clar ca este deja al altei persoane, care si ea cred s-a nascut in judetul trecut in certificat, asa cum este corect.Nu?
Intrebarea mea este - ce document in afara de certificatul de nastere corect, trebuie sa-mi elibereze Primaria, pentru a dovedi ca eu sunt una si aceeasi persoana care a avut un alt Cnp inainte?
Adica toate documentele mele, acte, diplome, carte de munca , sunt tot ale mele, sunt una si aceeasi persoana!!!
Cu respect,

Va contrazic. Nu va luati dupa codul judetului. Pentru persoanele nascute in alte zone, dar care la data acordarii CNP-ului locuiau in alt judet, avand domiciliul stabil acolo, le-a fost acordat un CNP din plaja de CNP-uri acordate judetului de domiciliu. Asa ca nu mai cautati motive, acolo unde acestea nu exista. Daca aveti un CNP valid, acesta nu poate apartine si altei persoane, e lucru cert. Deci sunteti cat se poate de OK. Ce va facut sa credeti contrariul? Doar acel cod de judet? Acesta nu este un motiv de ingrijorare. Sunteti una si aceeasi persoana.
Localitatea unde m-am nascut si unde am locuit pana la 25 ani, adica cu domiciliul, scoala generala ,liceu, m-am si casatorit acolo, baiatul meu s-a nascut tot acolo, nu corespunde cu codul judetului trecut in CNP.!, Certificatul de nastere, al sorei mele, al baiatului, cumnatului, au alt cod de judet, corect, Eu nu!
Certificatul de nastere este gresit de la nastere, si s-a mers asa ...
deci, ca sa fiu inteleasa, orasul unde m-am nascut ,datele in certificatul de nastere cod judet, apartine altei localitati.
DECI...
Cu respect,

Alte discuții în legătură

Cnp gresit Ella16 Ella16 Am descoperit ca am cnp gresit,cred de la inceput, datele de nastere sunt corecte numai codul judetului este altul. Intamplarea a facut ca eu, coincidenta sau ... (vezi toată discuția)
Cnp greșit de la naștere! ( 58 ani..) Steli123 Steli123 Bună ziua. Am o problema și v-as fii recunoscătoare dacă m-ati îndruma. Mama mea a făcut 58 ani în ianuarie 2024..a trebuit sa schimbe buletinul și ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere gresit dor_42 dor_42 Buna ziua, La 47 de ani si am descoperit ca data nasterii din certificatul meu este gresita.Drept urmare toate diplomele mele sunt gresite si evident am ... (vezi toată discuția)