avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INREGISTRARE S.C. LA FINANTE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INREGISTRARE S.C. LA FINANTE

am ridicat toate documentele societati inregistrate de la orc .trebuie sa mai ma duc si la finante sa depun ceva sau inregistra pe acolo.in afara de registrul unic de control ce documente mai trebuie luate de pe acolo
Cel mai recent răspuns: cameliaj , utilizator 18:42, 7 Februarie 2010
Daca sunteti platitor de TVA trebuie sa depuneti un dosar cu actele societatii si copii dovada sapatiu si copie CI asociat in vedrea obtinerii certificatului RO .
Mai trebuie cumparat registrul de evidenta fiscala
Daca nu v-ati declarat platitor de TVA, esta suficient ce ati cumparat!
Daca la infiintare ati optat pentru a fi platitor de TVA, atunci administratorul societatii sau contabilul trebuie sa se prezinte la administratia Finantelor Publice din sectorul/judetul in care aveti sediul social, pentru a ridica, in baza unei cereri, certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, eliberat de Ministerul de Finante. Acesta va este necesar in vederea procurarii facturilor fiscale, in vederea incheierii de contracte cu diversi parteneri etc. Certificatul se elibereaza pe loc sau in maxim 48 de ore, insa pentru a evita situatiile neplacute in care intervalul de timp de la depunerea cererii pana la eliberarea acestui document este mai mare, este bine sa nu va prezentati imediat, ci sa abia dupa cateva zile, pana la o saptamana dupa ce ati ridicat actele societatii.
Pe langa Registrul de evidenta fiscala trebuie sa cumparati si Registrul Unic de Control (tot de la administratie).
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Daca ati optat de la infiintare sa fiti platitor de TVA, atunci trebuie numai sa va prezentati la Adm Fin cu cererea de eliberare a certificatului TVA, copie dupa certificatul de inmatriculare a societatii si copie dupa cartea de identitate. Cererea o gasiti pe anaf.ro, la capitolul "toate formularele cu explicatii" la finalul listei "formulare fara numar" si se cheama "Cerere de eliberare a certificatului de inregistrare in scopuri de TVA ptr comercianti care se inregistreaza in scopuri de TVA la infiintare" cnf Ordin ANAF nr.3/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva raluca constantinescu raluca constantinescu Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: O societate infiintata in anul 2011( declarata ca fiind neplatitoare de TVA la infiintare)nu are ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva ioanaep ioanaep Buna ziua, dupa ce am obtinut CIF-ul firmei nou infiintate, care este urmatorul pas pentru a fii inregistrati in scopuri de TVA? Trebuie depus formularul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva autohut autohut Buna ziua Am infiintat acum o saptamana un SRL cu 3 asociati si 3 administratori. Am optat sa fim platitori de TVA si sediul social este fara activitate. ... (vezi toată discuția)