avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare in scopuri de TVA

Buna ziua,

dupa ce am obtinut CIF-ul firmei nou infiintate, care este urmatorul pas pentru a fii inregistrati in scopuri de TVA? Trebuie depus formularul 010 si apoi cererea de eliferare a certificatului in scopuri de TVA?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 12:16, 12 Noiembrie 2010
Daca la Oficiul Registrului Comertului ati optat pt "platitor TVA', nu mai trebuie 010 (vector fiscal). Solicitati CIF cu RO.Si pentru orice eventualitate inscrieti societatea in ROI (intracomunitar).

:luck:
faceti cererea de eliberare a certificatul in scopuri de TVA vi se elibereaza de la DGFP, nu este conditionata eliberarea certificatului de TVa de declaratia 010 dar in acelasi timp puteti sa depuneti si declaratia 010;
Din experienta pot sa va spun ca trebuie depusa declaratia 010-se numeste dosar 0(zero) si faceti cerere pt.inregistrarea in scopuri de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vector fiscal IrinaMona IrinaMona Buna ziua. Am o nelamurire. Daca o firma nou infiintata are ROI mai trebuie sa depuna vector fiscal? (vezi toată discuția)
Achizitie intacomunitara masina rulata misaaa misaaa buna ziua, am nevoie de ajutor pt urmatoarea speta: - sunt P.F.A. norma de venit, inscris in R.O.I. (am CIF...), cod valid de TVA,inregistrat pe art,153.1 ... (vezi toată discuția)
Inscriere roi persoana fizica danutza123 danutza123 Buna ziua! As dori cateva lamuriri in privinta procedurii de inscriere in Registrul operatorilor intracomunitari. Am semnat, ca persoana fizica (fara ... (vezi toată discuția)