avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum se interpreteaza 90 zile somaj tehnic?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum se interpreteaza 90 zile somaj tehnic?

Buna seara tuturor!
Am o nelamurire: scutirile la plata contributiilor se acorda pentru 90 de zile pe societate sau pe angajat?

Adica, daca societatea are jumatate din salariati in somaj tehnic 3 luni si pe cealalta jumatate in urmatoarele 3 luni, beneficiaza de scutiri 6 luni? :-/ Sau 9 luni daca ii imparte in trei?

Eu am inteles ca o societate are aceste facilitati doar 90 de zile, indiferent cate persoane are in somaj tehnic.
M-am contrazis cu cineva si as vrea sa stiu daca am avut dreptate.
Cel mai recent răspuns: B.E.C. ARION , Consultant fiscal 20:53, 6 Februarie 2010
1. Beneficiaza pentru fiecare salariat aflat in somaj tehnic de 3 luni reducere la plata contributiilor.
2. Angajatorul este scutit de plata contributiilor numai pentru salariatii aflati in somaj tehnic nu si pentru cei aflati la munca.
Multumesc!!!

Bine ca n-am facut vreun pariu ca il pierdeam :">
Conform legii, somajul tehnic presupune ca angajatorul este scutit de plata contributiilor la salarii si de plata impozitului pe salariu pentru perioada in care angajatul figureaza in statul de plata in mod expres SOMAJ TEHNIC, stat care se depune la ITM, iar angajatul primeste 75% din salariul de incadrare si ramine la disozitia angajatorului pe acesta perioada in care contractul de munca este suspendat.
de aceste facilitati s-a putut beneficia anul trecut pentru maxim 90 zile si se pare ca se va aproba aceasi perioada si pentru anul acesta, din cite stiu de senat a trecut ...........!
angajatorul poate sa acorde somajul tehnic si numai pentru o parte din personal, dar va beneficia de scutiri numai pentru acestia.
pentru detalii va rog consultati legea somajului tehnic care o gasiti pe situl avocatnet.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic maria petrache maria petrache Somajul tehnic se poate acorda si prin rotatie, astfel incat ptr ficare angajat sa nu se depaseasca cele 90 de zile, dar la angajator sa se depaseasca cele 90 ... (vezi toată discuția)
Art.52(1) lit.d codul muncii rosu gheorghe rosu gheorghe Care este perioada maxima de aplicare a art.52(1)lit.d coroborat cu art.53(1) ambele din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters73283 ContSters73283 Sunt in somaj tehnic din 1 octombrie 2009 pana la 31 martie 2010.Angajatorul mai poate mari durata somajului tehnic? Daca intru in somaj cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)