avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara unui major plecat din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara unui major plecat din tara

Fiul sotului a implinit 18 ani in februarie 2008 ,luna in care a intrerupt scoala in tara si a plecat la mama lui in anglia .In septsmbrie 2009 sa inscris la un colegiu unde face niste cursuri de matematica,engleza si ceva afaceri.Aceste cursuri sunt de 17 ore pe saptamina, primul an gratis al 2si al 3 cu plata .In tara el raminind tot cu 10 clase neterminate.Sotul e obligat prin lege la plata pensiei de intretinere pe acesti ani? ca la dat in judecata.Va rog sa imi raspunde ti si mie.Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:58, 6 Februarie 2010
Daca dovedeste faptul ca se afla in continuarea studiilor scolare in Anglia instanta de judecata poate obliga tatal sa contribuie la cheltuielile de studii in procentele stabilite prin Codul Familiei .
Da, depinde de probele ce se vor administara in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretul finlandezilor cine nu stie sa scrie si sa citeasca nu are voie sa faca copii Sorin Farcas Sorin Farcas Secretul finlandezilor De ce este atit de obisnuit ca in Finlanda, un adolescent normal sa termine primele 8 clase cu medii excelente, vorbind o engleza ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ? rcip78 rcip78 Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in ... (vezi toată discuția)
Calificare si recunoastere ContSters278305 ContSters278305 Buna ziua, sunt intr-un cerc ilogic romanesc si as dori un sfat despre cum sa ies din el; Eu lucrez in IT, domeniu in care am aterizat accidental in timpul ... (vezi toată discuția)