avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIONARE LA 60 DE ANI FARA PENALIZARE DIN SEPTEMBRIE ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIONARE LA 60 DE ANI FARA PENALIZARE DIN SEPTEMBRIE 2024

Dacă am lucrat 38 de ani, din care 7 ani în grupa a 2 a de muncă, și am vârsta de 60 de ani, pot ieși la pensie fără penalizare?.
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2024
ANDREI SĂNDEL, utilizator
Cel mai recent răspuns: ANDREI SĂNDEL , utilizator 10:10, 11 Noiembrie 2024
7 ani de grupa II aduc un stagiu aferent de 1 an și 9 luni.Deci totalul este de 39 ani și 9 luni.Pentru pensie de limită de vârstă la 60 ani aveți nevoie de un stagiu complet contributiv de 35 ani, plus un stagiu de cotizare de 5 ani.
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2024
Carp Mircea, utilizator
Armata se pune la vechime în acest caz?
Va mulțumesc pentru înțelegere!
Armata , facultatea la zi intra in cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de ani contributivi
Mulțumesc pentru promptitudine!
După pensionarea anticipată fără penalizare la 60 de ani mai pot lucra si in ce condiții?

Alte discuții în legătură

Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pentru pensionare anticipata andreeapopescu24 andreeapopescu24 Sunt nascuta pe 28 oct 1956, am 21 de ani de munca, din care 6 ani si 6 luni de grupa I, iar 8 ani de grupa a II-a. Ma pot pensiona anticipat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie anticipata barbati Cornelia Gina Cornelia Gina Revin cu intrebarea: barbat nascut 8.11.1960, angajat 15.08.1979, cu 7 ani si 5 luni grupa II de munca, cand se poate pensiona anticipat si cu ce penalizare? ... (vezi toată discuția)