avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 8 ani de concubinaj,se poate obtine partaj in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

8 ani de concubinaj,se poate obtine partaj in urma despartirii?

Fostul meu sot traieste cu o femeie de cativa ani buni.Nu sunt casatoriti,intrebarea mea este daca in urma despartirii lor, ea are dreptul la partaj si cum pot fi afectati copii nostri in acest caz.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 12:06, 7 Februarie 2010
Intre concubini fiecare ce cumpara este al lui.
Daca nu au acte si nu se inteleg se pot judeca pe bunurile mobile in sensul ca fiecare va sustine ca el a cumparat si nu celalt.
Regimul bunurilor dobandite in timpul partajului nu are regimul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Ce au de impartit? Nu inteleg in ce mod credeti ca vor fi afectati copii dvs?La ce va referiti?
Daca se recasatoreste situatia se poate schimba in viitor in ceea ce priveste mostenirea.
Poate lasa si testament chiar daca nu se recasatoreste...
i
In urma divortului mi-a cedat mie si copiilor apartamentul cu conditia ca in cazul in care voi vinde apartamentul sa ai platesc jumatatea ce i se cuvine.Eu m-am mutat in strainatate iar el sta cu iubita lui in apartamentul nostru.Ar vrea sa ami plateasca partea iar eu sa il trec proprietar.El este cardiac iar iubita lui e cu 18 ani mai tanara,este posibil ca in cazul despartirii sau a decesului ea sa aiba drept asupra apartamentului in defavoarea copiilor mei?
Ea va avea drept cu 2 conditii:
- dvs. sa acceptati sa va plateasca partea dvs. si sa il lasati pe el proprietar ( deci ganditi-va bine si la copii inainte sa faceti asa ceva);
- daca se casatoresc.

Cum este situatia acum ( dvs. proprietara) este cel mai bine pt copii.

Alte discuții în legătură

Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)
Divort Eliza Maria Eliza Maria Buna dimineata, Din luna mai a acestui an, in urma neintelegerilior repetate intre mine si sotul meu, a geloziei extreme, a urmaririi mele tot timpul, am ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)