avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna dimineata,
Din luna mai a acestui an, in urma neintelegerilior repetate intre mine si sotul meu, a geloziei extreme, a urmaririi mele tot timpul, am decis sa parasesc domiciliul, mutandu-ma la parintii mei dupa care am plecat in alt oras. Suntem casatoriti de peste 20 de ani si avem doua fete majore. I-am cerut sotului divortul pe cale amiabila la notar, refuzand categoric. Acum ma ameninta cu parasirea domiciliului conjugal si banuiesc ca doreste sa intenteze o actiune in instanta. Ce mi se poate intampla in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Eliza Maria , utilizator 06:47, 1 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
absolut nimic, doar dvortati ceea ce va doriti deja.
Puteti cere dvs divortul in instanta, nu trebuie sa asteptati sa introduca el actiunea si nici nu conteaza daca e de acord sau nu.
Multumesc !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca am repetat de multe ori pe acest forum,parasirea domiciliului conjugal este o legenda urbana,puteti sa plecati cand vreti si unde vreti fara sa patiti nimic,tocmai dorinta de a scapa de abuzurile sotului va face sa plecati.Faptul ca aveti copii majori va simplifica si mai mult desfasurarea procesului.Succes.
Va multumesc !
Am obtinut divortul pana la urma pe cale amiabila la notar. Va rog frumos sa-mi spuneti , ce se poate intampla cu apartamentul si bunurile dobandite in timpul casatoriei, eu parasind domiciliul si chiar orasul, ramanand in apartament fostul sot si fetele. Eu nu mai vreau nimic, doar ca partea mea sa ramana fetelor. Se poate face un partaj la notar ?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Eliza Maria, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj fodor codruta fodor codruta am parasit domiciliul conjugal deoarece am suportat mai multe batai si nu am scos decat un singur certificat medico legal la prima bataie ,am bagat divortul eu ... (vezi toată discuția)
Cedare cotă, partaj cristian72 cristian72 Multumesc.As dori sa fiu lamurit de o alta intrebare!Actualele proprietati sant bunuri comune dar eu doresc ca unul din ele sa-l cedez in intregime sotiei fara ... (vezi toată discuția)
Divort avatar1979 avatar1979 sotia a intentat actiune de divort, motivul multe discutii contradictorii, dar realitatea esta ca in viata ei a intrat un alt barbat desi ea nu recunoaste, eu ... (vezi toată discuția)