avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sotia a intentat actiune de divort, motivul multe discutii contradictorii, dar realitatea esta ca in viata ei a intrat un alt barbat desi ea nu recunoaste, eu doresc sa se intoarca inapoi , acasa, dar in cazul in care ea nu va face acest lucru vreau , daca se poate sa stiu cum se va face partajul, apartamentul este donatie de la parintii ei, dar noi eram deja casatoriti, si daca bunurile obtinute impreuna se impart functie de aportul fiecaruia, dovedit cu acte, avem un copil de aproape 16 ani, el doreste sa fie cu mine (tatal), sotia mea nu mai doarme acasa de aproape 4 luni, ea spune ca sta in gazda, eu si copilul locuim inca in casa unde avem domiciliu (casa sotiei obtinuta de ea prin donatie de la parintii ei- in timpul casniciei noastre)
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 12:25, 26 Decembrie 2010
Sa inteleg ca actiunea de divort este inaintata la judecatorie? Conform ultimelor modificari legislative se putea desface casatoria si la un notar public si totodata partajul.
In cazul expus cel mai bine dupa divort este bine sa faceti un partaj conventional, de comun acord intre parti. Toate bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Succes!
trebuie sa faceti dovada care bunuri sunt achizitionate si care au fost dobandite prin donatie.
complicata treaba.
copilul fiind destul de mare e posibil sa va fie incredintat dvs dar la apartamen nu aveti drept decat la eventuale renovari facute.
succes
1. Chiar daca a fost intentata o actiune de divort aceasta poate fi retrasa sau anulata ca si nesustinuta ori pentru alte motive;
2. Nu puteti divorta decat in fata instante de judecata atat timp cat din casatorie a rezultat un copil minor;
3. Daca sotii dvs au stipulat in cadrul donatiei ca apartamentul va fi bun comun (al dvs si al sotiei) atunci acesta va fi impartit in cadrul procesului prin partaj. In caz contrar apartamentul este bun propriu al sotiei si nu intra in masa bunurilor partajabile;
4. Parasirea domiciliului conjugal fara motiv si separarea in fapt a sotilor pe ao perioada atat de lunga coroborata cu abandonarea copilului minor de catre mama sunt tot atatea motive de divort pe care dvs ar trebui sa le utilizati (evident, daca nu va mai exista nici o cale de impacare).
Am si eu o intrebare : Sotul ne-a dat afara pe mine si pe fata mea si stam la parinti mei de oluna si jumatate. se considera tot parasire de domicilui ?
Nu, aceasta este o alungare din domiciliul comun si o actiune de lipsire de intretinere si ingrijire a copilului.
Parasirea domiciliului are un caracter voluntar ceea ce nu este cazul in situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort avatar1979 avatar1979 sotia a intentat actiune de divort, apartamentul este al ei prin donatie, ea a parasit domiciliul de 4 luni, desi este proprietatea sa, la prima infatisare la ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj ContSters264846 ContSters264846 Buna ziua! Am nevoie de cateva sfaturi, va rog. In cele ce urmeaza, voi prezenta situatia mea. De curand, am primit acasa actiunea de divort intentata de ... (vezi toată discuția)
Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)