avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

am parasit domiciliul conjugal deoarece am suportat mai multe batai si nu am scos decat un singur certificat medico legal la prima bataie ,am bagat divortul eu si la primul termen avocatul lui a intors actiunea ca si cum sa se anuleze prima actiune a mea ,ma intereseaza daca am sa introduc partajul pentru casa si bunurile dobandite in timpul casatoriei ,ma tot ameninta ca odata ce am parasit domiciliul am pierdut toate drepturile ,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 21:38, 11 Ianuarie 2010
parasirea domiciliului conjugal nu echivaleaza cu renuntarea la dreptul comun de proprietate al sotilor asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Finalizati divortul si apoi faceti partajul
va multumesc pentru rapiditate si promtitudinea cu care mi-ati raspuns ,avocatul sotului mi-a explicat ca daca intentionez sa introduc partaj oricum eu nu mai am nici un drept la nimic deoarece am parasit domiciliul si fiica mea in varsta de 13 ani a ramas acasa cu sotul meu ,vreau sa -mi spune-ti daca ma ajuta la partaj faptul ca toate creditele au fost luate de catre mine
Nu ati pierdut nici un drept.
Nu va lasati intimidata de ce spune sotul.
Nu se poate anula actiunea, daca nu va prezentati se poate respinge ca nesustinuta. Daca doriti sa divortati, prezentati-va la toate termenele si sustineti-va cauza. Apoi, cum a spus colegul de mai sus, faceti partajul.
va multumesc
Probabil avocatul sotilui a introdus cerere reconventionala pe actiunea de divort pornita de dvs. Adica a cerut si el divortul dar probabil din culpa dvs exclusiva si cu incredintarea fiicei minore catre tata si obligarea la pensie de intretinere catre dvs.
In ceea ce priveste partajul nu ati pierdut nici un drept. Atat avocatul sotului cat si acesta incearca sa va intimideze. Mai bine v-ar fi vorbit despre taxele de timbru care sunt cam usturatoare sau despre o modalitate de intelegere pe cale amiabila in ceea ce priveste divortul.
Avand in vedere faptul ca acum medierea este la foarte mare cautare si cred ca doriti sa aveti si dvs niste asi in maneca, dupa ce se pronunta divortul mergeti la un mediator sa ii faca concocare pentru mediere in ceea ce priveste partajul. In cazul in care nu da curs invitatiei sau nu ajungeti la vreo intelegere in cadrul medierii puteti face dovada ca ati incercat sa va intelegeti pe acesta cale in momentul in care o sa introduceti actiunea de partaj. Aceasta ii va dovedi pe de-o parte buna credinta a sotului la care se adauga faptul ca ratele la care faceti referire s-au obtinut pe numele dvs si le-ati achitat, dovedind astfel ca aveti dreptul pe care ei nu-l recunosc la bunurile comune dobandite in timpul casatoriei.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Sotul meu a parasit domiciliul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU buna seara. ma numesc Livia Moldovan. in urma cu un an, sotul meu m-a parasit, parasind si domiciliul, mutandu-se impreuna cu o alta femeie. nu avem copii, iar ... (vezi toată discuția)
Avocat net aly2121 aly2121 Buna ziua ,in cazul in care sotia a depus cererea de divort spunind in cererea de divort ca sotul a parasit domiciliul conjugal ceea ce nu este adevarat,sotul ... (vezi toată discuția)
Divort avatar1979 avatar1979 sotia a intentat actiune de divort, motivul multe discutii contradictorii, dar realitatea esta ca in viata ei a intrat un alt barbat desi ea nu recunoaste, eu ... (vezi toată discuția)