avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort rapid ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort rapid ?

Puteti sa-mi spuneti daca exista vreo procedura de divort rapid ? Sotia are relatii extraconjugale dar nu pot dovedi decat prin faptul ca pleaca saptamanal de acasa , in weekend , in alta localitate sub diverse pretexte,in ultimele sase luni refuzand si relatiile conjugale . Cand am acuzat- o , mi-a raspuns "sa dovedesc" . Momentan suntem separati de doua luni , ea parasind domiciliul conjugal , stand la parinti , dar continuand sa faca naveta in afara localitatii cand are timp liber . Nu avem copii si vrea partaj , desi nu a contribuit in 15 ani decat cu un apartament pe care oricum l-a consumat prin scolarizarile interminabile pe care le-a facut :opt ani , costurile fiind mai mari decat valoarea apartamentului . Acum doi ani a mai parasit odata domiciliul din aceleasi motive . As vrea sa termin cat mai repede aceasta relatie care imi provoaca o intensa depresie .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 17:05, 23 Noiembrie 2010
Buna ziua !
In conditiile in care nu exista intelegerea partilor exista riscul tergiversarii procesului ce se va initia in acest sens . Va exista si o varianta mai simpla , conform legii nr. 202 / 2010 , care intra in vigoare in ceea ce priveste divortul de la 26.12.2010, dar se refera numai la situatii de divort amiabil . Ori dat fiind cele precizate de dvs. ma indoiesc ca va veti intelege amiabil .... dar poate ma insel , cine stie ?
Bafta !
Din pacate solutia divortului rapid ... nu poate exista decat daca exista acordul partilor.
V-as recomanda -pentru a evita complicatiile- sa introduceti in prima faza doar actiunea in care solicitati desfacerea casatoriei .. avand astfel sanse sa obtineti un eventual acord al sotiei- iar de partajul bunurilor sa va ocupati printr-o actiune ulterioara ... si care poate fi lungita fara a mai avea presiunea desfacerii casatoriei si mai ales evitand riscul contradictiilor/conditionarilor legate de contributia la dobandirea bunurilor.
Imi puteti spune cam ce cheltuieli implica o astfel de actiune ?
Multumesc
Daca vorbim de actiunea prin care solicitati desfacerea casatoriei taxa de timbru este de 38 lei și un timbru judiciar de 0,3 lei.
La aceasta suma se va adauga onorariul avocatului .... pe care il stabiliti personal cu acela pe care il veti angaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj fodor codruta fodor codruta am parasit domiciliul conjugal deoarece am suportat mai multe batai si nu am scos decat un singur certificat medico legal la prima bataie ,am bagat divortul eu ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu motiv pentru a se intenta divort yasemin yasemin buna seara. o sa trec direct la subiect. 1.am un prieten a carui sotie a parasit domiciliul acum cel putin 5 luni. a plecat in turcia la un cetatean turc pe ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu gabriel82 gabriel82 Buna ziua!Am o mare problema:sunt casatorit de doi ani si in ultimele luni nu ma mai inteleg cu sotia iar acum doua luni a plecat de acasa si nu mai exista ... (vezi toată discuția)