avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avocat net
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avocat net

Buna ziua ,in cazul in care sotia a depus cererea de divort spunind in cererea de divort ca sotul a parasit domiciliul conjugal ceea ce nu este adevarat,sotul poate fii ecsclus din partajul imobilului?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:07, 29 Martie 2011
chiar sa fi parasit imobilul, nu are legatura cu dreptul de proprietate, pe care nu-l poate pierde
Actiunea de partaj judiciar presupune impartire bunurilor comune dobandite de catre soti in timpul casatoriei.
Poate va referiti la o evacuare din imobil.Daca sunt motive bine intemeiate unul din soti poate fi evacuat din imobil .
faptul de a parasi domiciliul conjugal nu constituie infractiune si nici nu va limiteaza in vreun fel dreptul de a beneficia de acel imobil in continuare.
sotia poate eventual cere evacuarea dvs. legala din imobil, in caz de violenta conjugala demonstrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Partaj bunuri in urma divortului mihaela22elena mihaela22elena Buna ziua. Socrii mei sunt casatoriti de 30 de ani, iar de un an de zile nu isi mai vorbesc, el si-a abuzat fizic sotia si copilul in varsta de 27 ani, de mai ... (vezi toată discuția)
Consecinte ale parasirii domiciliului conjugal doru anghel doru anghel As vrea sa stiu daca in cazul parasirii domiciliului conjugal ( inainte de procesul de divort /partaj) se poate decadea din drepturile asupra locuintei ... (vezi toată discuția)