Buna seara!
Iata un caz care mi'a atras atentia si m'am gandit ca merita supus atentiei.
O mama afla intr'una din zile, din jurnalul intim al fiicei sale in varsta de 16 ani, ca aceasta a intretinut raporturi sexuale cu un adult. Se considera aceasta corupere de minori,abuz, ceva?
Sau pur si simplu, fata a vrut si cu asta basta?
Eu cred ca fata a vrut .
Mie mi se pare totusi ca fata aia are o mica problema pshihica daca a tinut motrtis sa scrie despre experientele ei sexuale intr-un jurnal intim care poate fi citit de oricine , si ca exista o mare lipsa de comunicare intre ea si mama ei .
Inainte de orice demers ar fi indicat ca mama sa stea de vorba cu fiica pentru a nu se ajunge la vreo drama si mai mare. Adolescenţa este o perioada dificila.
Cerinta "sine qua non"a art.198 al.1 c.pen."o persoana de sex feminin care nu a implinit varsta de 14 ani".
Deci,nu poate fi vorba despre nicio fapta penala in cele descrise de dvs.
Astfel de probleme , cum a spus si distinsa colega de site"mihaelafree",se rezolva cel mai bine in intimitatea discutiei dintre o mama si fiica sa.
@"romania inedit":Intotdeauna adevarul este pe la mijloc,sa nu ne grabim sa dam cu usurinta"sentinte"
Buna dimineata!
Mama este o foarte buna prietena de'a mea.
Mi se destainuie mereu, atunci cand are probleme, ca s'o ajut cu un sfat .
Este foarte ingrijorata din cauza fiicei sale si cauta tot timpul sa comunice cu aceasta,doar ca fiica nu'si deschide inima in fata ei.
I'am spus si eu ca poate adolescentii din ziua de azi ne considera pe noi, parintii, incapabili de a le intelege ,,of''-urile, desi, de multe ori, noi ca parinti incercam in fel si chip sa'i facem pe copii sa fie deschisi cu noi, sa ne considere prieteni.
Nu stiu ce sfat pot sa'i dau acestei mame care simte ca'si pierde fiica ,pe zi ce trece, tot mai mult:sorry:
Alte discuții în legătură
Corupere de minori ?
a1Me
Daca baiatu si fata au amandoi 17 ani si au intretinut relatii sexuale familia ei il poate da pe baiat la corupere de minori, am intretinut relatii sexuale cu ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori
amein
Daca fata in varsta de 15 ani a fost gasita la baiatul de 19 ani acasa iar in declaratie au scris amandoi ca fata a ajuns acolo in urma cu doua ore pt ca vroia ... (vezi toată discuția)