avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minora si matur
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minora si matur

Buna ziua , as dori sa stiu si eu doar ca idee , daca o fata de 16 ani se indragoste de un matur sa zicem 40+ caz de puscarie ?
Cel mai recent răspuns: sorineldobre , utilizator 17:50, 30 Ianuarie 2025
Buna ziua

Ca idee, sunt multe adolescente care se indragostesc de diversi artisti, unii mai tineri, altii mai batrani. Nu e nici o problema.

Depinde insa de cum isi manifesta dragostea. Pentru ca, tot ca idee, dar alta idee, codul penal spuna ca (art 218^1) raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la 7 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi daca diferenta de varsta este mai mare de 5 ani.
Si daca are 16 ani si face 17 ani se mai aplica ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator
14 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate aplica o plangere penala, se poate plimba vreo 2 ani pe la politie, pana i se linistesc hormonii de 40+ ani. Altceva nu prea se mai poate intampla, dar in general este suficient ca sa se raceasca relatiile. Nu am vazut relatii sa reziste bine la trecerea prin perioada de cercetare penala.
Un imatur de 40+ ani care nu se poate abtine in fata unui copil este de evitat. O relatie se bazeaza pe respect. Sa initiezi o relatie intima cu un adolescent la o varsta la care este foarte vulnerabil emotional nu arata respect, arata ca profiti. Da, stiu ca adolescentul vrea, mama ce vrea o relatie fizica... dar creierul lui e minor si al celuilalt major.
Va doresc rabdare!
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai ai și alte idei de genul acesta? Dacă faci un studiu, nu e mai bine să iei Codul Penal și să-l analizezi? Sau ești cel de 40+ de ani și vrei să inițiezi o relație cu o fată de 16 ani? Dacă da, răspunsul este nu, nu este caz de pușcărie atâta timp cât nu te angajezi în relații sexuale cu ea. Dar trebuie să ai în vedere că fata aceea poate are un tată, sau frate mai mare. Nu vrei să știi cum aș recționa eu, în una din aceste posturi...

DrThrax2010 a scris:

Buna ziua , as dori sa stiu si eu doar ca idee , daca o fata de 16 ani se indragoste de un matur sa zicem 40+ caz de puscarie ?

Nu , doar intrebam , nu as face asa ceva niciodata , eram doar curios
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Sex consimtit cu o minora CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Buna ziua Am o situatie in familie: el 29 de ani ea 14 ani jumatate. Intretin relatii intime (parintii stiu ca l-au primit pe baiat in casa si sa ramana sa ... (vezi toată discuția)
Bună, am 16 ani.. Și de curând am dat viata unui copil.. astazi ... Adee... Adee... Bună, am 16 ani.. Și de curând am dat viata unui copil.. Astazi a venit politia.. Cerând declarați despre relația mea cu tatăl copilului.. Noi suntem ... (vezi toată discuția)