avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua se poate face la notar o cerere prin care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua se poate face la notar o cerere prin care tatal recunoaste ...

Buna ziua se poate face la notar o cerere prin care tatal recunoaste copilul ne cere în străinătate la inscrierea la grădinița nu suntem căsătoriți copilul având numele tatălui mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:10, 21 August 2024
Copilul poate sa aibă numele de familie al tatălui doar dacă este recunoscut de acesta și este trecut în certificatul de nastete.
Dacă deja aveți aceste mențiuni în certificat atunci nu va mai trebuie o alta recunoaștere de paternitate.
Este posibil sa fi înțeles dvs greșit ce vi se solicita.
Contactați totuși un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice. Poate va este necesara vreo hotărâre prin care sa fie stabilit domiciliul copilului la dvs, modalitatea de exercitare a autorității parintesti etc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
Nu inteleg de ce ati fi votat negativ raspunsul de mai sus, este unul bun dat situatiei prezentate, in limita detaliilor date. Nici eu nu vad de ce anume vi s-a cerut asa ceva, poate ne scapa detalii nespuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

intrebarea mea este : daca copilul a fost nascut in ... Roxana3003 Roxana3003 Buna ziua. Intrebarea mea este : daca copilul a fost nascut in strainatate si are trecut decat mama pe certificatul de nastere strain dupa transcrierea in ... (vezi toată discuția)
Buna Rakel Rakel Buna ziua as avea si eu o antrebare. Am un copil care an certificat nu este trecut tatal Cum as putea sa trec copilul pe numele tatalui. (vezi toată discuția)
Test paternitate Jaded1974 Jaded1974 Am un copil dintr-o relatie extraconjugala, nu este recunoscut. Tatal ameninta cu proces de stabilire a paternitatii si cu test adn. Este posibil? (vezi toată discuția)