avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

va rog frumos sa ma ajutati; mama mea doreste sa iasa la pensie anticipat sau pe caz de boala sa ma ajute cu copilul pentru ca incep serviciul la vara, insa nu stim care situatie e mai avantajoasa din punct de vedere financiar: intre 1 iulie 1983-15 aprilie 1999 a lucrat la IDEB pe post de CCI (cititor-constatator-incasator al facturii de curent electric), din 15 aprilie 1999-15 aprilie 2000 operator ghiseu (casiera) la Electrica care s-a transformat in SINDSERV si unde lucreaza si in prezent pe acelasi post;
deci la 1 iulie 2010 implineste 27 de ani de vechime la aceeasi institutie, perioada in care nu a avut deloc concediu medical
va multumim din suflet
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 7 Februarie 2010
Ca sa iasa anticipat la pensie mama dvs ar trebui sa aiba depasit stagiul complet de cotizare cu cel putin 10 ani ... pentru femei stagiul complet de cotizare este de 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata mihaelacristea09 mihaelacristea09 Buna ziua, Daca imi poate da cineva un raspuns referitor la o doamna care vrea sa iasa la pensie mai devreme si care la sfarsitul anului implineste 59 ani ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi cel mai devreme la pensie? Dragoi Simona Dragoi Simona Buna ziua, Mama mea este nascuta in anul 1963 luna 12,si lucreaza din luna 03 anul 1980,nu are intreruperi pe cartea de munca ,nu are facultate,cand poate ... (vezi toată discuția)
Când pot să mă pensionez anticipat parțial ? nicolaescuana nicolaescuana Am lucrat in perioada iulie 1983-aprilie 2017. Sunt născută în septembrie 1962. Când pot să optez pentru pensie anticipată parțial? (vezi toată discuția)