avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa platesc diferenta de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa platesc diferenta de TVA?

Buna ziua!
Daca am achitat integral printr-o Promisiune bilaterala un apartament, in anul 2021, care se incadreaza in 130m² si 600.000 lei, cu predare in 2022+3 luni gratie dar fiind in litigiu in momentul achizitiei, fapt ascuns noua de catre dezvoltator si notar, astfel intarziindu-se termenul de predare pana in 2024, din cauza intreruperii activitatii pe perioada procesului, tot eu, ca si cumparator de buna credinta, trebuie sa platesc diferenta de TVA? Astfel, nu ar fi considerata suprataxare? Practic, ei au comis o inselatorie ascunzand faptul ca erau in litigiu, eu afland intamplator de la vecinii care actionasera in instanta acest aspect dupa un an, practic, cand trebuiau sa predea apartamentul.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Modificarea tva la predarea de imobile dupa data de 1 ianuarie 2024 florinmarica1 florinmarica1 Buna ziua, Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare cu un dezvoltator in iulie 2022 pentru livrarea unui imobil cu termen in iulie 2023 cu o perioada de ... (vezi toată discuția)
Care este cota de tva la livrarea imobilului de catre dezvoltator? Samfinconta Samfinconta Va rugam sa ne precizati care este cota de TVA aplicabila la livrarea de catre un dezvoltator catre o persoana fizica , in septembrie 2024 , a unui imobil de ... (vezi toată discuția)
Cota de tva la vanzare apartament ionutlascu1993 ionutlascu1993 Salutare, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns legat de cota de TVA. In anul 2022 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare in care era mentionata ... (vezi toată discuția)