avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna

Buna ziua.Trebuie sa merg in delegatie la cluj pt 4 zile ce diurna zilnica trebuie sa primesc??? Lucrez la o societate comerciala platitoare de impozit..
Cel mai recent răspuns: Cosmin Antohe , Contabil 16:00, 7 Februarie 2010
minim 13 lei/ zi ...:)
ok acesta este minim, maxim cat este ?
Maxim nu este specificat in vreun act normativ ...insa Codul fiscal prevede ca , suma cheltuielilor cu indemnizaţia de deplasare acordată salariaţilor pentru deplasări în România şi în străinătate, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice. Prin urmare , persoanele juridice, altele decât instituţiile publice pot acorda o indemnizaţie zilnică de deplasare în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit conform legii .
Sumele ce depăşesc limita de 2,5 ori diurnă stabilită conform H.G. nr. 1860/2006 sunt considerate drept cheltuială nedeductibilă pentru salariaţii persoanelor juridice, altele decât organizaţii nonprofit şi entităţi neplătitoare de impozit pe profit .
Desigur indicele de 2.5 se aplica la acei 13 lei care reprezinta nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)
Acordarea diurnelor. Teracsro Teracsro Buna ziua. Nelamurirea mea este legata de conditile in care se acorda sau nu diurna unui angajat la o firma privata. De exemplu : Eu sunt sofer la aceasta ... (vezi toată discuția)