avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatăl meu a decedat în urma cu multi ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatăl meu a decedat în urma cu multi ani în casa ...

Buna ziua! Tatăl meu a decedat în urma cu multi ani în casa părintească am rămas eu cu mama .Mai suntem 4 frați și o sară decedată .In ce condiții as putea rămâne în casa părintească ,cum se împarte legal? Mulțumesc!
Pai cum doar cum au zis că nu au pretenții la fel spun că vor să mă evacueze doi dintre ei.Nu știu cum să formulez exact întrebarea.Adica până acum au zis că nu au pretenții și acum dupa unele mici divergente mă ameninta că mă dau afara.
Nu știu cum să procedez deoarece mă amenința mereu că ei mă dau afara mă simt în nesiguranță tot timpul îmi e greu după ce am investit o grămadă de bani și munca să mă trezesc pe drumuri.Am și doi copii
Treaba e simpla si directa: vor moștenire sau nu?
Dacă vor, rămâneți cu toții moștenitori și împărțiți averea.
Dacă nu vor, sa renunțe la moștenire.

Dacă va înțelegeți cu vorbă bună, dezbateti moștenirea la notar, iar dacă exista neînțelegeri, va adresați instanței.

Iar dvs nu trebuia sa investiți intr-un bun pe care nu îl aveți în proprietate.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2024
raluk0207, utilizator
Mulțumesc mult! V-am spus că doar doi dintre frați nu sunt de acord .Cum o rezolv cu ei?Am greșit că am investit nu se ia în calcul și asta?
Se ia la modul ca aveți un drept de creanță asupra îmbunătățirilor aduse, în măsura în care le puteți dovedi (chitanțe, bonuri, facturi, martori etc.)
Dar la succesiune, nu veți avea un drept mai mare.

Chiar și dacă 1 nu e de acord, tot în instanță se dezbate succesiunea.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2024
raluk0207, utilizator