avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Numele meu este Varlan Valeria si vreau sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Numele meu este Varlan Valeria si vreau sa stiu daca ...

Buna ziua,
Numele meu este Varlan Valeria si vreau sa stiu daca este reglementat clar urmatorul lucru:
Dupa pensionare, poti sa activezi intr-un sindicat, intr-o functie de conducere chiar, fara a avea un contract de munca in Revisal cu sindicatul respectiv ? Mentionez ca sindicatul nu este un sindicat al pensionarilor, ci un sindicat in cadrul unei societati pe actiuni. Poate sa tina loc de contract, plata unei cotizatii la acel sindicat ? Va rog mult sa-mi comunicati daca este legala prezenta acelui pensionar in cadrul sindicatului respectiv.
Va multumesc!
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Mary-Mar , utilizator 12:21, 3 Septembrie 2024
Legea nu se refera la pensionari ca putand fi si membrii de sindicat.
Nu stiu la ce lege va referiti. Eu am vrut un raspuns de la cineva care stie mai mult decat mine. Din speta expusa reiese urmatoarea intrebare:
"O persoana care nu mai este activa, a inchis orice raport de munca, este pensionar, poate sa faca parte dintr-o organizatie sindicala, fara a avea un contract de munca ?" Mai ales ca persoana respectiva obtine in cadrul organizatiei diverse foloase materiale. O intrebare simpla care asteapta un raspuns simplu si clar, nu ambiguu.
Legea nr.360/2022 este legea respectiva.
Cititi-o si apoi spuneti ca este ambiguu raspunsul.
Imi pare rau ca trebuie sa va spun ca legea specificata de dvs., Legea nr. 360/2023, nu se refera la speta mea. Nu vorbim despre Jurisdictia asigurarilor sociale, nu vorbim despre Contributia de asigurari sociale sau Stagiul de cotizare, vorbim despre legalitatea prezentei unui pensionar intr-o functie de conducere dintr-un sindicat (nu de pensionari), fara a avea contract cu sindicatul respectiv. Ce lege reglementeaza aceasta stare de fapt ?
V-am spus eu ceva de stagiu de cotizare ? unde s-a postat asa ceva ? Nicio lege nu reglementeaza situatia descrisa de dvs ...

Alte discuții în legătură

Director de școală, în perioadă de grevă. cum procedez? Aurora Zamfir Aurora Zamfir Buna ziua! Adresez această întrebare în calitate de director de școală, care este pus într-o situație delicată. Cu sufletul, sunt grevistă. Legal, nu ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitatea reprezentantilor salariatilor, constatată ... alexandru777 alexandru777 Reprezentativitatea reprezentantilor salariatilor, constatată anterior intrării în vigoare a legii 367/2022, îşi produce efectele până la expirarea ... (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei cu alte venituri IonIoanaAnca IonIoanaAnca Pensiile - Legea 360/2023 - Noua lege a pensiilor Bună dimineața! Am câteva întrebări, vă rog frumos, legate de articolul de azi ”Cumularea ... (vezi toată discuția)