Buna ziua,
Numele meu este Varlan Valeria si vreau sa stiu daca este reglementat clar urmatorul lucru:
Dupa pensionare, poti sa activezi intr-un sindicat, intr-o functie de conducere chiar, fara a avea un contract de munca in Revisal cu sindicatul respectiv ? Mentionez ca sindicatul nu este un sindicat al pensionarilor, ci un sindicat in cadrul unei societati pe actiuni. Poate sa tina loc de contract, plata unei cotizatii la acel sindicat ? Va rog mult sa-mi comunicati daca este legala prezenta acelui pensionar in cadrul sindicatului respectiv.
Va multumesc!
Cu stima
Nu stiu la ce lege va referiti. Eu am vrut un raspuns de la cineva care stie mai mult decat mine. Din speta expusa reiese urmatoarea intrebare:
"O persoana care nu mai este activa, a inchis orice raport de munca, este pensionar, poate sa faca parte dintr-o organizatie sindicala, fara a avea un contract de munca ?" Mai ales ca persoana respectiva obtine in cadrul organizatiei diverse foloase materiale. O intrebare simpla care asteapta un raspuns simplu si clar, nu ambiguu.
Imi pare rau ca trebuie sa va spun ca legea specificata de dvs., Legea nr. 360/2023, nu se refera la speta mea. Nu vorbim despre Jurisdictia asigurarilor sociale, nu vorbim despre Contributia de asigurari sociale sau Stagiul de cotizare, vorbim despre legalitatea prezentei unui pensionar intr-o functie de conducere dintr-un sindicat (nu de pensionari), fara a avea contract cu sindicatul respectiv. Ce lege reglementeaza aceasta stare de fapt ?