avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna , exista vreo initiativa legislativa care sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna , exista vreo initiativa legislativa care sa prevada ridicarea ...

Buna , exista vreo initiativa legislativa care sa prevada ridicarea pragului de impozitare a pensiilor de la ce depaseste 2.000 lei la ce depaseste 3.000 lei ? Multumesc !Vreau sa discern campania electorala de realitate !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 27 August 2024
Din cate cunosc , nu exista o astfel de initiativa.
D-na Ministru al Muncii a anuntat aseara la tv in direct ca s-a hotarat ca acel prag sa fie ridicat la 3000 lei , incepand cu 01.10.2024 . Deci , la pensia din octombrie , vom vedea clar . Ca o opinie personala , cred ca nu vor cuteza sa nu o faca , oricum , sunt foarte multi pensionari nemultumiti ( cei mai multi fara sa aiba dreptate ) , si e an electoral …. Dar , castigul maxim din aceasta masura este de 100 lei , daca pensia e mai mare de 3000 lei . Daca e mai mica , si castigul e mai mic . Nu e problema ca nu exista initiativa legislativa , daca exista vointa politica se rezolva in cateva zile .
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
CHKa, utilizator
Pana la adoptatea noului act normativ, mai este timp de razgandire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt pensionar si in anul 2023 (ianuarie si februarie) ... scandurica scandurica Buna ziua, Sunt pensionar si in anul 2023 (ianuarie si februarie) am primit cuponul si banii cu impozit pe venit 10% retinut la ce depaseste 2000 lei desi ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din pensii de la 1 ianuarie 2011 roby lukas roby lukas Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca se poate (daca stiti exact), cum se aplica procentul de 5,5% de CAS pensionarilor? La ce se aplica acest procent: la ... (vezi toată discuția)