avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna! Unde ma pot interesa de Acte doveditoare veteran ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna! Unde ma pot interesa de Acte doveditoare veteran de razboi

Acte veteran de razboi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 01:48, 28 August 2024
Legea nr. 44/1994
art. 5
Calitatea de veteran de război se stabilește de către Ministerul Apărării Naționale, pe baza actelor oficiale solicitate de acest minister, eliberate de către organele în drept, prin care se confirmă situațiile prevăzute la art. 1 și 2.


Invalizii de război, indiferent de gradul de invaliditate, își dovedesc calitatea prin procesul-verbal de clasare și decizia de pensie respectivă.
Prizonierii de război își dovedesc calitatea pe baza actelor oficiale eliberate de arhivele militare, precum și prin orice alt document emis de Ministerul Apărării Naționale ori de organul la care au fost reținuți.

În cazurile în care, din diferite motive, cei îndreptățiți nu posedă actele oficiale solicitate ori nu li se poate elibera dovada necesară ca urmare a inexistenței sau distrugerii arhivelor, confirmată în scris, calitatea de veteran de război se va determina de către comisiile de reconstituire, cu martori, în condițiile prevăzute de lege și de metodologia stabilită în acest scop de Ministerul Apărării Naționale.

NORME din 19 decembrie 2008 privind stabilirea calităţii de veteran de război de către Ministerul Apărării Naţionale
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! cum aș putea să rezolv o adeverință că tata ... goldeneye35 goldeneye35 Bună ziua! Cum aș putea să rezolv o adeverință că tata a fost prizonier de război? Aș avea nevoie pentru pensie de urmaș. Menționez că nu avem nici ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)
Veterani de razboi pm09 pm09 Buna ziua.Unde pot gasi actele necesare sa pot dovedi ca Bunicul meu afost vteran de razboi?Va Multumesc. (vezi toată discuția)