avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua!Am primit decizia de recalculare si sunt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua!Am primit decizia de recalculare si sunt total nedumerită ...

Buna ziua!Am primit decizia de recalculare si sunt total nedumerită de felul cum a fost recalculata. In vechea decizie am un total de puncte realizate de 38,70111 iar în nouă decizie am 30,39433.De unde?De ce?Apoi,stagiul total de cotizare in decizia veche este de 42 ani 4 luni 14 zile,iar în noua decizie este de 33 de ani 9 luni si 25 zile. Mentionez ca 22 de ani au fost in grupa a Ii a de munca pentru care am primit o reducere de 5 si 6 luni iar 8 ani sunt perioade asimilate.Unde au dispărut aproape 10 ani de muncă?Am primit o majorare de 38 de lei.E corect calculată?Ajutati-ma,va rog Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2024
horenciuc valentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: horenciuc valentina , utilizator 23:39, 4 Septembrie 2024
Buna ziua! Din pacate, este foarte dificil sa primit raspuns raportat la sustinerile dumneavoastra de mai sus, fara a fi verificata toata documentatia din spate. Este necesar sa se verifice solutia privind recalcularea, decizia initiala, cat si dovezile dumneavoastra cu privire la perioada in care ati activat in campul muncii, in ce categorii ati fost incadrata si daca incadrarea s-a realizat valabil. Numai astfel veti putea fi statuita corect cu privire la pasii ce trebuie urmati.

Va sfatuiesc ca, in eventualitatea in care doriti sa contestati decizia de recalculare, sa aveti in vedere faptul ca acest lucru se poate face intr-un termen dat (45 de zile de la momentul primirii deciziei). In eventualitatea in care depasiti acel termen, decizia de recalculare a pensiei nu mai poate fi anulata.

O zi placuta in continuare si sper sa va fie utile informatiile de mai sus!
Multumesc pentru raspuns!Nu cred ca aici pot posta copiii ale deciziilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de recalcularea din legea 221/2018? lupsamihai2004 lupsamihai2004 Am iesit la pensie in ianuarie 2014, la varsta de 53 ani si 2 luni,in baza legii 263/2010.Date din decizie: Varsta standard de pensionare 65 ani,reducere ptr ... (vezi toată discuția)
La pensia anticipata se adauga perioada suplimentara de la grupa i la stagiul de cotizare efectiv. elenacraiciu elenacraiciu Mi s-a dat decizie de respingere la pensie anticipata cu motivare ca nu am stagiul de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complert. Datele din ... (vezi toată discuția)