avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cenzor pentru ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cenzor pentru ong

Buna ziua, ce fel de studii trebuie sa aiba un cenzor pentru un ONG? Mai trebuie sa aiba si alte atestate sau nu? Este vorba de un ONG cu 20 de membrii.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ceti2 , utilizator 18:48, 11 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici o conditie legala pentru cenzor, nici sa aiba anumite studii, cu atat mai putin sa aiba anumite certificari. UN cenzor este "ochii si urechile Adunarii Generale" la asociatii si federatii, si e de regula un membru care nu face parte din CD, dar legea permite sa alegi ca cenzor si o persoana din afara asociatiei. Desigur ca e de dorit sa aiba cunostinte in domeniul financiar-contabil, dar daca nu are, poate fi ajutat de cineva care se pricepe, ca sa inteleaga si sa isi paota adecvat face datoria, adica sa evalueze daca ceea ce Consiliul Director raporteaza pare a fi veridic, pare a avea temei in ceea ce rezulta din documentele ONG-ului. Atentie ca la cenzorii la firme sunt alte conditii si aceia au alt rol si alta raspundere, chiar daca li se spune tot "cenzor":....
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor ong - asociatie culturala ccgmau ccgmau Buna ziua, Avem o asociatie culturala, cu 14 membrii asociati, cu cenzor stabilit prin statut si nominalizat in actul constitutiv. Mentionez ca cenzorul face ... (vezi toată discuția)
Cenzor ong Praipan Praipan Buna ziua! Exista vreo prevedere legala care sa oblige ca cenzorul unui ONG sa aiba o pregatire de specialitate (contabil sau expert contabil)? Multumesc! (vezi toată discuția)
Membru fondator poate fi si cenzor si contabil? acmilan acmilan Buna ziua, Am o dilema legata de organizarea unui ONG. Concret, asociatia are pentru inceput trei membri fondatori, deci trei membri in Adunarea Generala ... (vezi toată discuția)