Bună ziua!
Soțul meu are un copil dintr o relație anterioară căsniciei noastre. Noi în timpul căsniciei am făcut 2 copii. Întrebarea este : dacă soțul meu moare cum pot să fac să nu împart averea cu copilul din relația anterioară ?
Avem inclusiv și o mașină pe firmă ( firma fiind administrată prin administrator unic adică eu) se împarte și mașina ?
Care ar fi calea prin care eu și copiii mei să nu împărțim cu copilul lui?
Și de ce sa nu împărțiți? Știați ca are un copil când v-ati căsătorit cu el si l-ati acceptat în aceste condiții.
Nu prea e moral ceea ce întrebați dvs. Și nici din partea noastră nu ar fi, dacă ne apucam sa va învățăm cum sa fentati un alt moștenitor. Căci actele juridice trebuie sa fie și morale.
Iar daca ne spuneți ca soțul a făcut partaj cu fosta soție, și ca i-a lăsat deja copilului tot, nu i-a lăsat nimic lui. I-a lăsat mamei lui. Copilul nu a luat nimic.
În total soțul are 3 copii, nu 2. Acești 3 copii îl vor moșteni în mod egal pe tatăl lor.
În lege nu este permisă dezmoștenirea, deci primul copil nu poate fi privat de dreptul său la moștenire.
Știu înțelesul cuvântului moral! Dar cum dv nu cunoașteți amănunte din casa noastră și care au dus la această decizie înseamnă ca avem motive bine întemeiate , atât eu cat și soțul!
Testament
mmn
buna ziua. as dori sa stiu ce se poate face in situatia in care un parinte are doi copii din casnicii diferite si doreste sa lase intreaga avere actualului ... (vezi toată discuția)