avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua .Beneficiu anual ,platit in anii 1986 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua .Beneficiu anual ,platit in anii 1986 -2000, o singura ...

Bună ziua .Beneficiu anual ,platit in anii 1986 -2000, o singura data pe an, intră in calcul la pensie ? Cf. cărui articol de lege ?Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:57, 5 Septembrie 2024
Da, daca s-a platit CAS pentru acesta.
Ar intra , acel beneficiu se numea , oficial , “ participarea oamenilor muncii la beneficii “ , dar toata lumea il cunoaste drept al 13-lea salariu . Va trebui sa obtineti de la angajatorul/angajatorii de atunci adeverinta cu sumele incasate , in formatul cerut de Legea 360/2023 - anexa 6 la Lege - si o depuneti la Casa de Pensii . Va intra in “ mica recalculare “ .
Va intra numai daca s-a platit c.a.s. .


Cornel Vasile a scris:

Va intra numai daca s-a platit c.a.s. .


De catre cine? Angajatul nu platea CAS, conform legii, iar angajatorul a platit CAS pentru aceste sume, ele facand parte din fondul de salarii.
Care este legea care mentioneaza ce ati postat dvs? Eu nu o regasesc.

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global Caraana Caraana O ruda de-ale mele a lucrat un nr. de ani in acord,veniturile acestea nu sunt trecute in cartea de munca.Cum se procedeaza ca aceste venituri provenite din ... (vezi toată discuția)
Contributiile cas in perioada 1970-1980 la salariul in acord global mack2006 mack2006 Buna ziua, Va rog acordati-mi un ajutor explicativ in urmatoarea situatie: am lucrat in acord global la Intreprinderea de Pescuit Oceanic Tulcea in perioada ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe profit si calcularea punctului de pensie ARKzad ARKzad dupa cat timp de la data in care Ad.Financiare intocmesc regularizarile pentru anul precedent,acestea se aduc la cunostinta contribuabilului?. Legea noua a ... (vezi toată discuția)