avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca o persoana a avut pensie c.a.p. si pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca o persoana a avut pensie c.a.p. si pensie de urmas la 31.08.2024,va ...

Daca o persoana a avut pensie c.a.p. si pensie de urmas la 31.08.2024,va primii in continuare incepand cu 01.09.2024 cele doua pensii cumulate?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:46, 3 Septembrie 2024
Pentru pensia de urmaș a primit decizia de recalculare în baza legii 360/2023 .?
Ca exemplu personal, mama mea este in aceeasi situatie.
A primit decizia de recalculare doar pentru pensia de urmas.
Dar pentru pensia personala de agricultor nu a primit nimic, nici o decizie noua.
Legea 360/2023
Articolul 154
(1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru pensiile stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001 se atribuie un număr total de puncte determinat prin împărțirea cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată la valoarea punctului de referință prevăzută la art. 84.
(2) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile prevăzute la alin. (1) se recalculează din oficiu, prin determinarea numărului total de puncte și a cuantumului fiecărei pensii, în conformitate cu prevederile prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane ... freeanifer freeanifer La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane deja pensionate se iau in considerare numarul total de puncte din decizia de pensionare si se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, Am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. In septembrie 2023 am iesit la pensie partial anticipat cu o diminuare de 6,4%. Conform ... (vezi toată discuția)