avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buleli în construcții. Salut, ajutati-ma va rog cu o ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buleli în construcții. Salut, ajutati-ma va rog cu o informație, ...

Buleli în construcții. Salut, ajutati-ma va rog cu o informație, tocmai am făcut fundația și elevatia pentru viitoarea mea casa. Din nefericire persoana cu care m-am înțeles sa execute lucrarea, și care părea foarte receptiva și ok l-a început, și căreia i-am plătit manopera în loc de 6...7000 euro cât făcea lucrarea în mod cinstit, 10000 cu speranța că o să îmi lucreze ca la carte, și în ciuda faptului ca a avut la dispoziție proiect tehnic, și ca a discutat inclusiv cu dirigintele de șantier și cu inginerul de structura, și m-am oferit sa ii pun la dispoziție tot ce a fost necesar, mi-a dat buleala, adică a făcut munca de o calitate joasa, si-a bătut joc de materiale, a ieșit rău lucrarea, nu a ținut cont de ce era în proiect, și cu greu și multe insistente a fost determinat sa mai îndrepte ce se putea. Am fotografiat la fiecare etapa ce a făcut. Vreau sa fac un video pentru YouTube și sa vorbesc de tot ceea ce s-a întâmplat și sa arat pozele. Vreau de asemenea sa ii spun prenumele acestui mester și satul în care locuiește ca să ajut pe alții sa nu pățească ce am pățit eu. Nu caut sa înjur, sau chestii de genul, vreau doar sa arat cum a decurs colaborarea mea cu el, și sa spun de unde este el. Încalc cumva vreo lege dacă postez acest gen de videoclip? Pot fi acuzat ca i-am încălcat viata privata sau ca îl calomniez? Am poze și pot vorbi pe seama lor despre tot ce s-a întâmplat, repet vreau sa arat ce fel de mester este și cum mi-a lucrat mie pentru ca e bine ca lumea sa stie sa fuga de el.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2024
eugen1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 17:40, 9 Septembrie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In opinia mea, cea mai buna modalitate ar fi sa formulati o actiune in pretentii in instanta (printr-o cerere de chemare in judecata) prin care sa solicitati repararea prejudiciului suferit ca urmare a executarii necorespunzatoare a lucrarilor si care necesita a fi remediate. Inainte de a formula actiune ar fi bine sa formulati si o notificare prin care sa ii puneti in vedere remedierea neregularitatilor.

In fine, ar fi o optiune mai ideala pentru a obtine in mod real satisfacerea nevoii de dreptate.

Cu drag!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar cu acest "mester" ati incheiat contract? Ce clauze de calitate ati introdus in contract, conform art.22 din L10/1995? Dar in contractul cu dirigintele de santier ce clauze privind calitatea ati introdus? Care e opinia dirigintelui de santier fata de constatarile dumneavoastra? Pentru mai multa dreptate puteti face sesizare la Inspectoratul Judetean in Constructii.
Intrebarea era daca poate pune pe o platforma de socializare despre calitatea slaba a lucrarii. Motivul clar este pentru a atentiona viitori amatori sa execute lucrari cu acest meserias. Indicatiile date sunt doar pentru a remedia lucrarea, care probabil s-a si facut la insistentele beneficiarului, deci poate nu mai este cazul
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu precizați dacă ați încheiat un contract, respectivul este firmă, lucrător la o firmă, PFA, sau e "nea Gică", băiat bun, recomandat de unchiu' Nae? Pentru banii plătiți aveți chitanță? Dacă a fost doar o înțelegere tipic românească, ca să eludăm fiscul, este bine să vă abțineți, vă poate da în judecată pentru calomnie.
Vă puteți adresa justiției, cum vi s-a recomandat. Dar rămâne să vedeți, vorba lui Moromete: "pe ce te bazezi"? Și poate intervine și fiscul cu investigație pentru complicitate la evaziune fiscală. Cazul sună cam așa: eu, cu el, în cârdășie, am înșelat fiscul, dar el mi-a cam dat țeapă, și acum vreau dreptate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Justiția făcută în piața publică, așa cum se făcea în Evul Mediu, pe lângă faptul că azi este ilegală, poate fi cu mult mai scumpă pentru dumneavoastră decât justiția legală, făcută în sala de judecată, din cauză că, pe lângă cei 10000 de euro duși deja pe apa sâmbetei, o să ajungeți să-i mai plătiți „meseriașului” și daune morale sau tot felul de despăgubiri.

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis anexe gospodaresti talossmn talossmn Buna ziua, am o matusa in varsta la tara care vrea sa-si inlocuiasca acoperisul de la anexele gospodaresti care deja e in stare foarte proasta. . A gasit in ... (vezi toată discuția)
N-am plătit integral manopera pentru că meseriașul a avut greșeli de execuție, iar el ne-a luat sculele. rezolvăm ceva dacă mergem la poliție? Ven1 Ven1 Buna seara,Am o intrebare daca politia poate sa faca ceva in cazul asta. Am chemat un meserias pentru a terrmina o casa in aflata in constructie,Ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de antrepriză cu grave erori de execuție: cum pot constrânge constructorul să-mi restituie sumele care nu i se cuvin? vasea_13 vasea_13 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat la problema pe care o expun: In ianuarie am incheiat un contract cu o firma in vederea construirii unei case la rosu. ... (vezi toată discuția)